KARADENİZ GAZETESİ
ALİ SAVAŞ
Herkesin merak ettiği şey yeni transferlerle Trabzonspor’un ne yapacağı. Rakip dişli olmadığı için Trabzonspor’u tartamıyoruz. Ancak Zeki Yavru kendine şans verilirse bu takım için bir umut olduğunu gösterdi. Yasin isi iyi top getiriyor sürüklüyor. Son nokta ortalarında ise henüz dengesiz.

SELİM ŞENER
Ne kadar iyi kamp dönemi geçirilirse geçirilsin elinizdeki kadro geniş ve kaliteli değilse bu malzemelerle ileride kaçınılmaz sonla başınıza iş açar, duyulmasını istemediğiniz seslerle karşılaşırsınız. Her sezonun bir sonrakini arattığını farz edersek, Avrupa kupasında gruplara kalmak için mücadele verecek Trabzonspor’un bö görüntüsüyle kesinlikle zorluk yaşar. İlerisinde ise erken veda kaçınılmaz olur.

TAKA GAZETESİ
ZEKİ SANCAK
Trabzonspor, taraftarı önünde çıktığı ilk hazırlık maçında iyi sinyaller verdi.
Zeki Yavru sağ bekte Serkan Balcı’nın yerine tecrübesizliğine rağmen mücadelesi ve hızıyla olumlu not.
Sağ kanatı kullanan Yasin Özekin ise top kontrolü ve hızıyla takıma bu sezon büyük katkı yapacak. Gecen yıl buca takımında 24 gol atan Emre Güral ise fırsatçıyla ve hızıyla geleceğin golcüsü olarak dikkat çekti: ancak Emre için biraz sabretmemiz gerekiyor.
Trabzonspor bu sezon sağda çok oyuncuyla dikkat çekiyor.

İHSAN ÖKSÜZ
Evet, Trabzonspor Galatasaray gibi, Fenerbahçe gibi yıldızlar almadı, alamadı ama geçen sezondan Burak dışında bozmadığı kadrosuyla lig öncesi hem ışık verdi hem de umut…

Elbette futbolda tek doğru yoktur. Nereden bakarsanız oradan görürsünüz. Ama benim gözümde bu takım iş yapar… Santrfor mevkiinde yeni oyuncu katarsa daha iyi olur ama, bu kadro ile bile ilk 3’ün içinde yer alır diye düşünüyorum. Gidecekler listesinde gösterilen Sapara bana göre bu takımda kalır ve de iş yapar. Keza Adrian da öyle… Volkan’ı, Olcan’ı zaten tanıyoruz. Bir maymuncuk gibi ne zaman oyuna girse rakibe bir güzellik yapan Alanzinho’yu da…

Dün gece Colman ve Soner de yoktu. Onların da katılımı ile bu takım daha iyi olur kanaatindeyim. Yine de tek endişem Sol Bamba’nın sakarlıkları… Dün gece her hareketi ile alkış alsa da…

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ
ALİ KEMAL DENİZCİ
Genç oyuncuları çok iyi buldum. Bana göre Trabzonspor oyun olarak değil ama Türk futbolcularına yaptığı yatırım ile iyi yoldadır. Çok genç ve gelecek vadeden oyuncuları kadrosuna katmıştır. Bu da Trabzonspor’un yarınları için çok iyi bir gelişmedir. Bu genç oyuncular bu zamana kadarki hazırlık maçlarında çok iyi performans ortaya koymuşlardır. Daha da iyi olacaklarına inanıyorum. Böyle yetenekli genç oyuncuları takımda görmekte beni son derece memnun etmektedir.
Yeni transferlerden Bamba’da fena değil. Her ne kadar tam istediğimiz bir futbolcu olmasa da defansta yaşanan boşluğu dolduracak kapasitede. Takıma ısındıkça da daha iyi olacağı kanısındayım. Ancak şunu üstüne basarak söylemeliyim ki bu takıma bir golcü kesinlikle şart.

RAHMAN TURAN
Dünkü son prova gösterdi ki Şenol hoca takımdaki ideal 11 arayışlarını daha sonuçlandırmadı.
Savunmada Bamba’ya partner olarak Mustafa ve Giray arasında kararsız olduğunu gösterdi.
Sol tarafta Ferhat’ın yeri garanti gibi. Sağda Zeki ısrar edilirse Serkan’ı kulübede oturtur.
Zokora da ideal 11’de önemli yer alıyor.
Orta alanda ise Adrian tekniği ile bu sezon daha farklı olacağını gösterdi. Sapara da olumlu işleri ile alkış aldı.
Ancak; Colman, Soner, Halil, Volkan, Olcan, Alanzinho gibi formda isimlerin arasında forma bulma şansı zor olacak.
Gol bölgesinde ise sorun devam ediyor. Henrique oyunda kaldığı süre içinde golcülük dışındaki tüm hünerlerini sergiledi. Emre iyi olduğunu gösterdi ama uyum sorunu aşması lazım.