Trabzonspor'da Abdullah Karmil bilmecesi yaşanıyor. Trabzonspor'un Alt Yapısında top koştururken dönemin teknik direktörü Hugo Broos tarafından A Takıma alınan Abdullah Karmil, ardından ise hazırlık kampına götürüldü. Ancak sonrasında yine alt yapıya gönderildi. Daha sonra Çorumspor'a kiralanan oyuncu Mustafa Akçay tarafından bu kez pilot takım 146 Trabzon'a kazandırıldı. Bir önceki dönem Trabzonspor'a yeniden tranfser olan Abdullah, bu kez de takımın başına geçen eski hocası Akçay tarafından kadroya alınmadı ve geçen yılı Ankaraspor'da kiralık olarak geçirdi. 
Ancak 1 yıllığına bu kulübe kiralandığı ifade edilen oyuncunu hala Trabzonspor'a neden dönmediği ise kafalarda kuşku yarattı. Trabzonspor'un diğer kiralık oyuncular Celustka ve Aykut Akgün, kamp öncesi Trabzon'da düzenlenen idmanlara katılırken Abdullah ise yer almadı. Trabzonspor'un resmi sitesinde de bu oyuncunun ismi yer almadı. 
Bu noktada akıllara Trabzonspor Abdullah Karmil'i unuttu mu? şeklinde söylemlerin yapılmasına neden oldu. 

Çünkü Abdullah'ın her hangi bir takıma kiralandığına dair borsaya da bir açıklama yapılmayınca bu tarz söylemlerin artmasına etki ediyor.