Kuzey Ekspress'in haberine göre : Trabzonspor Yönetim Kurulu, kulübün borcunu yine borçla ödeyecek. Başkan Muharrem Usta, Denizbank ve acil ödenmesi gereken borçlar için yeni bir hamle başlattı. Başkan Usta, Ziraat Bankası’ndan tam 300 milyon lira kredi alıyor.

TEMİNATLAR ZIRAAT BANKASI’NA
Başkan Usta, Ziraat Bankası’ndan kredi talep etti. Banka Genel Müdürü, ‘kredi veririz ama teminat vereceksiniz’ dediği iddia edildi. Başkan Usta, Denizbank’a gösterilen teminatların bu bankadan alıp Ziraat Bankası’na verilmesini önerdi. Bu teklifin Ziraat Bankası’nca kabul edildiği öne sürüldü.

BORÇ YİNE BORÇLA KAPATILACAK
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Ziraat Bankası’ndan alacağı 300 milyon liralık kredinin önemli bir bölümünü Denizbank’a olan borca karşılık bu bankaya yatıracak. Geri kalan para ile de futbolcu alacaklarını vs. ödeyecek. Trabzonspor böylece UEFA’ya temiz bir dosya sunacak.

BORÇ, UZUN VADEYE YAYILACAK
Başkan Muharrem Usta’nın, Ziraat Bankası’ndan alacağı düşük faizli yeni kredi, bir yandan borç da olsa kaynak yaratmış olacak. Diğer yandan da kulübün borcunu uzun vadeye yayacak. Başkan Muharrem Usta, yeni kredi ile kulübü daha da borçlandıracak.