Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Usta, "Şartlarımıza göre en iyisi olacak, panik yok. Bayramda satılacak alınacak oyuncularla ilgili İtalya ve Fransa'dayız. 6 ya da 8 oyuncu ilavesiyle kadromuz güçlenecek, zenginleşecek. Acele ve panikle eski hataları tekrarlamamalıyız. Sabırlı olmalıyız. Yeni oyuncular ile kampa katılanlardan 24-25 kişilik kadromuzu netleştireceğiz. Doğru işler yapmalıyız yoksa ağır bedel kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Arjantinli stoper Facundo Roncaglia ile birlikte savunmasını Polonyalı Michal Pazdan ile sağlama alma düşüncesinde olduğu öğrenildi. 

EURO 2016'da gösterdiği başarılı performansla teknik direktör Ersun Yanal'ın beğenisini kazanan Pazdan'ı transfer etmek için bordo-mavililerin tüm imkanlarını seferber ettiği belirtildi. Legia Varşova takımında forma giyen 28 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelinin 1.7 milyon euro olduğu ifade edildi. 

Öte yandan sağ bek arayışlarını da sürdüren Trabzonspor'un, Ekvadorlu Juan Paredes ya da Polonyalı Artur Jedrzejczyk'i transfer edeceği öğrenildi. 

Bordo-mavililerin bu konudaki ilk tercihinin İngiltere Premnier Lig ekiplerinden Watford'da forma giyen Paredes olduğu ifade edilirken, bu oyuncuyu kadrosuna katmak için şartların zorlandığı belirtildi.

Trabzonspor'da ikinci hedef ise Polonya Milli Takımı'nın EURO 2016'da oynadığı 5 maçta da forma giyen sağ beki Artur Jedrzejczyk. Krasnodar ile 2018'e kadar sözleşmesi devam eden başarılı oyuncunun menajerinden olumlu yanıt alan bordo-mavililer, Paredes transferinden umduğunu bulamazsa Rus ekibinin kapısını çalacak.