Trabzonspor’un ‘keşan motifli’ yeni formasının reklam filmi sosyal medyada viral oldu. Yeni sezonda giyilecek formanın tanıtım filmi sadece Twitter’da 10 milyondan fazla izlendi. Barcelona’da forma giyen ünlü futbolcu Gerard Pique’nin reklam filmini Twitter hesabından paylaşmasının da bu başarıda etkisi büyük oldu.

Trabzonspor’un reklamlar için herhangi bir ajansla çalışmadığını belirten kulübün Medya İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir, yöresel motifin işlendiği formanın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Star’dan Merve Yılmaz Oruç‘a konuşan Özdemir, “Keşan motifi Trabzon’a özgü bir kültür. Bizim TS Clup’ta satılan keşan motifli ürünlerimiz var. Ancak formaya ilk kez işlendi. Sanırım dünyada da bir örneği yok. Keşan motifi kullanacağımız için nasıl bir film olmalı diye kafa yorduk arkadaşlarla birlikte. Keşan tezgahından işe başlamak aklımıza geldi. Keşan’ın Trabzon’daki ana yurdu ise Çarşıbaşı ilçesi. Biz de o ilçede bir köye gittik. O köye keşan tezgahı kuruldu. Bu hazırlık süreci on gün kadar sürdü. 110 ayrı renkte ip geçirildi tezgaha. Reklam filmini gözyaşları ile izleyen birçok kişiden mesajlar aldık. Bizler de filmi izleyince duygulandık. Özellikle çocuk olan Abdülkadir’in formayı üzerine geçirirken bizim asıl oyuncumuz Abdülkadir’in gözükmesi tüylerimizi diken diken etti. Abdülkadir Çarşıbaşılı olduğu için özellikle onu seçtik” ifadelerini kullandı.

‘MİLYONLARCA LİRA HARCAMAYA GEREK YOK’

Reklam filminin maliyetinin sadece köye gidip gelirken harcadıkları benzin parası olduğunu vurgulayan Özdemir, “Milyonlarca lira verip yapılan bir iş değil. Profesyonel bir ekip tarafından amatör bir ruhla ortaya çıktı bu çalışma. Ortada samimiyet var ise milyonlarca lira harcamaya gerek olmuyor” dedi. Reklam filminin çekildiği evin sahibi de herhangi bir ücret talep etmedi. Trabzon Çarşıbaşı’na bağlı Kavaklı’da dededen kalma dokumacılık mesleğini sürdüren Osman Saka, “Evimiz ve tezgahımız meşhur oldu. Reklam filmi için yaklaşık bir hafta evde kaldılar. Bir ücret istemedik. Teklif ettiler kabul etmedik. Her şey Trabzonspor için. Bizim tek derdimiz Trabzonspor şampiyon olsun, bu bize yeter” dedi.