Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru'dan gündeme dair açıklamalar. Kuru yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Dünyayı tehdit eden corona virüsü COVID- 19 salgını nedeniyle her gün can kayıpları olmaktadır. Türk Milleti hassas bir dönemden geçmektedir. Ülkemizde ve ilimizde de yayılımın olmaması ya da en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadele edilmektedir. Dünyada tehdit unsuru olarak yer alan salgınla ilgili TÜRKAV’ in konu uzmanlarınca kamuoyunu bilgilendirmeleri ve topluma verilen mesajları, açıklamaları olmuştur/olmaktadır. 
Bu zor dönemde önceliğinin sağlık olması gerekmektedir. Çünkü virüs ortak yaşama arzumuzu da engellemektedir. Ancak, TRABZONSPOR gündemde olunca öncelikli durum olmaktadır!  Sporla da meşgul edilen gündeme yapılan açıklamaların gerçekçilikle bağdaşmayan durumları görülmektedir. Trabzonspor’un hakları söz konusu olunca, “bitmeyen bir ligin Şampiyonu olamaz” denilmektedir.
  
Bazı spor yazarları, futbolla ilgili eski ve yeni yönetimle görev almış olanların kora halinde açıklamaları olmaktadır. TFF eski Başkanı Şener ERZİK, “Bitmeyen bir ligin Şampiyonu olamaz” açıklamasıyla dünya gündeminin önceliği olan salgınla mücadelen neden öncelikli hale getirmiştir?  TFF’ ca değerlendirilmeye muhtaçtır. Yanı Trabzonspor Şampiyon olmasın mı denilmektedir?

Trabzonspor Kongre üyesi olarak da toplumun sağlığıyla ilgili alınan kararlara uyum göstermek gerektiğini ifade ederek gelmekteyiz... TÜRKAV olarak da alınana kararların önceliğinin olduğunu ve önemi nedeniyle de desteklediğimizi basın aracılığıyla kamuoyuna sunmuştuk. Bilim kurulunun tavsiyeleriyle de, T.C. Sağlık Bakanlığının uygulamaları olmaktadır. 

Maçlar oynanamaz,  taraftarlarının ise statlarda futbol müsabakalarına katılmalarına çözüm bulamaz ise, bu sezonun Şampiyonu kim olacaktır? Soruna TFF  cevap vermek zorundadır. 

Trabzonspor üzerinden hesap yapmak bilim kurulunun tavsiyelerini değerlendirmemek olarak nitelendirilecektir. Spor adına futbol tarihine bir yeni gölge düşürmek gündeminden uzak olunmalıdır. Trabzonspor ligin hak edeni olarak hakkı yenilmemelidir. Trabzonspor’ un Şampiyonluğu gündemi meşgul edecektir."