Başkan Tutu ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın görüşme yaptığı öğrenildi. Her iki kulübünde programlarının uyması halinde Samsunspor ve Trabzonspor cuma veya cumartesi günü dostluk maçında karşılaşacak

İKİ BAŞKAN GÖRÜŞÜYOR 
A Milli Futbol Takımımızın 24 Mart'ta Antalya'da İsveç ve 29 Mart'ta deplasmanda Avusturya ile oynayacağı karşılaşmalar nedeniyle hem Spor Toto Süper Lig'de hem de PTT Lig'de bu hafta sonu maç oynanmayacak. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı boş geçirmek istemeyen Samsunspor, hazırlık karşılaşması oynamak için harekete geçti. Teknik Direktör Engin Korukır'ın cuma veya cumartesi günü hazırlık maçı oynamak istediğini Sportif Direktör Coşkun Zeren ve Başkan Erkurt Tutu'ya ilettiği belirtildi.

CUMA VEYA CUMARTESİ 
Bunu üzerine Başkan Erkurt Tutu'un Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile görüşerek hazırlık maçı teklifinde bulunduğu öğrenildi. Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen görüşmesinde de bu konuda gündeme gelmişti. Kırmızı-Beyazı ekip, şimdi Trabzonspor'dan gelecek cevabı bekliyor. Eğer iki kulübün programının uyması halinde Samsunspor ve Trabzonspor hafta sonu hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

YENİ BİR SAYFA 
Geçtiğimiz haftalarda Samsunspor'u ziyaret eden Muharrem Usta ile Erkurt Tutu, dostluk adına çok önemli açıklamalarda bulunmuşlardı. 
Samsunspor'un başarılı olmasını istediklerini dile getiren Usta, "Samsunspor'un tekrar o başarılı yıllara dönebilmesi bizim için önemli, elimizden ne geliyorsa yaparız. Bundan sonra Trabzonspor ve Samsunspor taraftarları için olumlu anlamda atılacak adımlara bizlerin önderlik yapması gerekir. Acısıyla, tatlısıyla yaşanan her şeyi geride bırakıp yeni sayfa açmak için emek sarfetmeliyiz. Samsun ve Trabzon kardeştir" açıkmasında bulunmuştu.

İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK 
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ise, "Bu iki kentin en önemli markalarının Samsunspor ve Trabzonspor'dur. Aynı kategoride olduğumuz müddetçe Trabzonspor ile sahada her zaman tatlı bir rekabet olacaktır. Ama önemli olan saha dışında dostluğun, centilmenliğin, arkadaşlığın ön planla bulunmasıdır. İlişkilerimiz gelişerek devam edecektir" diye konuştu.

TRİBÜNDE SAMSUNSPOR ATKISI
Samsunspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maçta da dostluk adına güzel görüntüler vardı. Samunspor taraftarı büyük bir centilmenlik öğrendiği göstermiş, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Sebahattin Akbayrak ise karşılaşma sonunda taraftara teşekkür etmişti. Yine aynı maçta ilk Trabzon tribünlerinde taraftarlar Samsunspor atkısı açarak dostluk örneği sergilemişti.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU