61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - Bu sezon transferin en etkili takımı Bordo Mavililer transferin kapanmasına az süre kala ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kadrosuna bu sezon Durica, Bero, İbanez, Castillo, Onazi, Suk ve Ramil gibi oyuncuları katan Bordo Mavililer bu transferleri teknik ekip ve scout ekibinin raporları doğrultusunda yaptı.

 500 İSİM İZLENDİ

Başkan Muharrem Usta’nın seçim sözü ve ilk icraatlarından olan 12 kişilik scout ekibi dünyanın 4 bir yanını taradı ve tam 500 oyuncuyu izleme listesine aldı.

250 OYUNCU İLE DİREK TEMAS

Yaklaşık 4 ay gibi bir sürede 500 oyuncuyu izleme listesine alan scout ekibi oyuncuların 250’si ile temas kurdu.

4 ay gibi kısa bir sürede böylesine performans sergileyen scoutlar gelecek adına temas kurduğu bu isimler için yönetime rapor sunuldu.

SCOUTLAR HANGİ ÖZELLİKLERİ ARADI

Deneyimli isimlerden kurulan oyuncu izleme ekibi adeta ince eleyip sık dokudu.

Verilen talimatlar doğrultusunda Yaş, karakter, bir sene önceki maç sayısı, gördüğü kart, adeta gözünün üstündeki kaşı dâhil her şeyi araştıran ekip bu kriterler doğrultusunda elemeler yaptı ve listeyi daralttı.

 DÜNYA’NIN DÖRT BİR YANI

3 ayda Avrupa Araştırmasını bitiren scout ekibi, Amerika’da düzenlenen Copa Amerika’yı takip etti ve gelecek sezon adına birçok ismi listesine aldı.

Bu isimler lig süresince takip edilip teknik heyete rapor edilecek. Takip edilen isimler gösterdiği gelişime göre transfer edilip ve ya listeden çıkarılacak.

 YAŞ SINIRI 25

Araştırılan bu 500 futbolcunun %90’ı 25 yaş altı oyuncular olması yapılan transferlerde farkını gösterdi.

28 yaşındaki İbanez ve 34 yaşındaki Durica transferleri haricinde bütün transfer edilen oyuncuların 25 yaş altı olması bu çalışmaların bir meyvesi olarak nitelendiriliyor.


LİSTE DEVRE ARASINDA DA İŞE YARAYACAK
Bordo-mavili ekip listeye alınan oyuncuları ise sezonun başlamasının ardından bırakmayacağı kaydediliyor. Bu oyuncuların devre arasına kadar takip edileceği ve devre arasında yaşanabilecek açıkları bu şekilde izlenen ve kaydedilen oyuncularla giderilmesi amaçlanıyor.