Spor Toto Süper Lig'de son iki maçı kazanan Trabzonspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.
Trabzonspor ligin ilk yarısında hedeflerinin gerisinde kaldı. İlk yarıyı 4-1'lik Orduspor galibiyeti ile kapatan Karadeniz ekibi, ikinci yarıya ise 2-1'lik Manisaspor galibiyetiyle moralli başladı. Lider ile arasında 13 puan fark bulunan Bordo-mavililerin play-off sıralamasında en yakın rakibi olan Eskişehirspor ile arasında 3 puan fark bulunuyor. İlk dört takım arasına girme hedefini gerçekleştirmek adına puan kaybına tahammülü olmayan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor
maçını kazanarak yoluna devam etmek istiyor.
Spor Toto Süper Lig'de şimdiye kadar oynadığı 18 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Trabzonspor attığı 26 gole karşılık ise kalesinde 22 gol gördü ve 27 puan topladı. Son iki haftada aldığı galibiyetlere bir yenisini ekleyerek 3'de 3 yapmak isteyen Bordo-mavililer zirveyle arasındaki puan farkını kapatmayı hedefliyor.

BURAK YILMAZ'IN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'A BOŞU YOK
Ligde attığı 17 gol ile Trabzonspor'u sırtlayan isim olan Burak Yılmaz'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı boşu bulunmuyor. 2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor'a gelen futbolcu, geldiği ilk sezonda İstanbul ekibi karşısında 15 dakika forma giyerken, 2010-2011 sezonunda ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giydiği iki maçta da gol atma başarısı gösterdi. Söz konusu sezonun ilk maçında Bordo-mavili takımın kazandığı 3-1'lik maçta Burak 2 gol atarken, yine aynı skor ile
biten ikinci maçta ise 1 gol atma başarısı gösterdi. 2011-2012 sezonunun ilk maçında ise golcü oyuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Trabzon'da oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyememişti.

ZOKORA VE SERKAN YOK
Trabzonspor'un Fildişi Sahili'nin orta saha oyuncusu Didier Zokora, Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan ülkesinin milli takım kampına gidiyor. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maçta yer alamayacak. Zokora bu yüzden en az 7 maç forma giyemeyecek. Kart cezalısı olan Serkan Balcı da bu maçta forma giyemeyecek.