Sezon başında Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olan Norveçli golcü Sörloth'ta son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Norveçli golcünün yeniden Süper Lig'e dönme olasılığı sonrası resmen harekete geçildi. 

GOL KRALI OLMUŞTU!

Norveçli golcü Alexander Sörloth, geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla attığı gollerle Süper Lig'e damgasını vurmuş ve gol krallığı tacını takmıştı.

YARIŞIN İÇİNDE TUTTU!

Sörloth, Süper Lig'in son haftalarına kadar Trabzonspor'u şampiyonluk yarışının içinde tutan isimlerin başında yer alıyordu.

DEVLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ!

Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de 34 maçın tamamında forma giyen yıldız futbolcu 24 gol 9 asistlik performansıyla Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekti.

Bu sezon başında Bundesliga ekiplerinden Leipzig, Crystal Palace ile anlaşma sağladı. Sörloth'u 1 yıl daha kiralama hakkı bulunan Trabzonspor'un da transfere onay vermesi sonucu Norveçli golcü Leipzig'e imza attı.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI...

Norveçli golcü için bu sezon işler yolunda gitmedi. Bu sezon ne gol ne asist yapabilen yıldız oyuncunun Bundesliga'ya ayak uyduramadığı görüldü.

Leipzig'in evinde Bielefeld'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada kazanılan penaltıda topun başına geçen Alexander Sörloth penaltıyı kaçırdı ve eleştirilerin hedefi haline geldi.

HOCASINDAN FLAŞ SÖZLER!

Sörloth'un penaltıyı atma kararı sonrası Leipzig hocası Nagelsmann flaş açıklamalarda bulunmuş ve Penaltıcımız Forsberg. Herhalde Sörloth'a bir gol attırmak istedi, temelde iyi bir hareket. Ancak bir penaltı golü, bir forvet için düğümü çözer mi, bilmiyorum. Hatta daha kötü bir duruma getirdi." ifadelerini kullanmıştı.

Sörloth'u penaltı atmaması için uyarmamasının nedeni sorulan Nagelsmann, "Ben sahaya girip bir futbolcuyu uyaramam. Ben gidip, 'Sen atma' dediğimde onu satılık listesine de koymama gerekir. Her şeye rağmen, Sörloth doğru yolda. Başlangıcını ve geldiği noktayı değerlendirirsek, gelişme gösterdiğini söyleyebiliriz." şeklinde konuşmuştu.

TÜRKİYE'YE Mİ DÖNECEK?

Norveçli golcünün devre arasında yeniden Süper Lig'e döneceği iddia edilirken sürpriz bir gelişme yaşandı.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI SAHİP ÇIKTI!

Leipzig'in Arminia'yı 2-1 yendiği maçta penaltı kaçıran Sörloth, Almanya'da eleştirilerin odağındaki isim haline geldi. Alman taraftarlar ve medyası Sörloth'a verilen paraları sorgularken, Bordo-Mavili taraftarlar eski yıldızına sahip çıktı.

Kaçan penaltı sonrası takım arkadaşlarının teselli etmediği oyuncuya destek mesajları yağdıran Bordo-Mavililer, "Seni çok seviyoruz. Dön gel, yine burada kral ol" mesajları attı.

Dön gel

(Hürriyet)