Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı sevinç gösterisi, Trabzon’da ki koronavirüs vaka sayısının artmasına etkili oldu mu? Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sürecin 14 gün geçmesi gerektiğini ifade ederek, “14 gün sonra rakamlarımızda oynama varsa tespit ettiğimiz vakaların sürecini geriye doğru takip ediyoruz. O zaman öyle bir tespitimiz olursa paylaşırız. Şu anda bir şey diyemeyiz” dedi. ,

61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de Koronavirüs vakaları yavaş yavaş düşerken, Trabzon’da da  düşüş, il geneliyle aynı endekste seyrediyor. 
Trabzon’da ki vakaların büyük bir genelinin il dışı kaynaklı olduğuna dikkat çeken Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “İl dışından gelenlerle bu rakamlar oynayabiliyor. İl dışından gelenlerle ilgili temastan, izolasyondan imtina etmemek gerekiyor” dedi.


Trabzon’da karantinaya alınan apartman ve mahallelerde ki temaslarında il dışı kaynaklı olduğunu ifade eden İl Müdürü Usta, “Yüzde 90 il dışından gelenlerle alakalı. Ama sonuçta geliyor temas ediyor. Temas edince, o başkasına temas ediyor bu il dışı olmuyor. Temasın teması, farklı bir boyut oluyor. Onların takipleri yapıyor” dedi. 


Trabzonspor’un Türkiye Kupasında Fenerbahçe’yi elediği karşılaşma sonrasında sosyal mesafenin sıfıra inmesinde Trabzon’da vaka sayısına etkisi olup olmadığı sorusuna ise Usta, “Onların yansımasını görebilme şansımız için, en nihayetinde 14 gün geçmesi gerekiyor. Var mı yok mu anlamak için. 14 gün sonra rakamlarımızda oynama varsa tespit ettiğimiz vakaların sürecini geriye doğru takip ediyoruz. O zaman öyle bir tespitimiz olursa paylaşırız. Şu anda bir şey diyemeyiz” diye konuştu.