Trabzonspor Yönetimi, Pereira ile sözleşme yeniledi, Hosseini ve Bilal ile de opsiyon haklarını kullanarak sözleşme uzattı. Ancak herkesin merak ettiği Novak ve Sosa konusu hala belirsizliğini koruyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sosa’da herhangi bir sorun yaşamadıklarını ama kendisinin vermesi gereken kararlar olduğuna vurgu yaparak Arjantinli yıldızın süre istediğini belirtti. Novak ile ilgili ise hala netleşen bir şey yok. Ancak edindiğimiz bilgilere göre Novak’ın menejerleri futbolcuyu Fenerbahçe’ye pazarlamak için gece gündüz çalışıyor. Bu duruma Trabzonspor taraftarları dün gece çok sert tepki gösterdi. 

Gurbetçi Gençler yaptığı paylaşımda, “Şampiyonluk yolunda var gücüyle sahada savaşan takımımız, emek veren yönetimimiz ve başarıya inanan camiamızın karşısına, futbolcularımızı ayartmaya çalışarak taş koymak isteyen menajerler ve şirketleri bu inancın ve azmin önünde duramayacaklardır!” dedi. Trabzonspor taraftar hesaplarından Fora da çok sert bir açıklamayla olayı gündeme taşıdı ve Novak’ı Fenerbahçe’ye ayartmaya çalışan menejerlik şirketlerinin isimlerini verdi. Fora’nın açıklaması da şu şekildeydi:

“Şampiyonluğa giden takımımız kadrosunu korumak isterken, futbolcular ile kulübümüz arasında hiçbir sorun bulunmazken özellikle Filip Novak konusunda menajerlerin gayri ahlaki bir tutum içerisine girdiğini öğrendik. Kulübümüz ile görüşerek takımda kalmak istediğini ifade eden Novak, fiyat ve sözleşme süresi dahil her konuda anlaşmaya vardı. 

Karşılıklı imzaların atılması an meselesi iken Novak’ın menajerliğini yapan Sport Invest Menajerlik Şirketi’nin sahibi Viktor Kolar ile temasa geçen GoldenGoal Menajerlik Şirketi’nin sahibi Ogün Erdem ve Footalent Menajerlik Şirketi’nin sahibi Ömer Uzun, oyuncunun bir İstanbul kulübüne transferi için yoğun bir çaba harcamaya başladı. Biz de buradan uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın. Futbol dünyası küçüktür. Üç kuruşluk menfaatlerinize Trabzonspor’u alet etmeyin. Altından kalkamazsınız.”

Bu iki açıklamadan sonra Trabzonspor taraftarları adı geçen menejerlerin hem kendilerine ait sosyal medya hesaplarını hem de şirketlerine ait sosyal medya hesaplarını hedef alarak sert tepki gösterdi. Bu hesaplardaki bazı paylaşımların altına “Trabzonspor’u rahat bırakın” şeklinde mesajlar atan taraftarlar “Siz hala eski Trabzonspor zannediyorsunuz ama değil, dev uyandı. Şampiyonluğa giden takımımızı bozamayacaksınız” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi. Taraftarların binlerce tepki mesajı üzerine menejerler ve şirketlerine ait hesaplar ya hesaplarını kilitledi ya da açık yorumlara kapattı