Bordo - mavili taraftarlar normal sezonda oynanan Fenerbahçe maçının 34. dakikasında temiz futbol adına sahaya beyaz atletlerini atmış, sonrasında çıkan olaylar nedeniyle iki maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, sahasındaki Beşiktaş ve Galatasaray derbilerini kadın ve çocuk seyircilerinin önünde oynamıştı. Seyircisiz oynama cezası Pazar günü yapılacak Fenerbahçe maçında son bulacak olan Trabzonspor`da taraftarlar hafta sonunda TFF ve Fenerbahçe`yi protesto edecek organizasyonlara imza atmaya hazırlanıyor.

YÜRÜYÜŞ İÇİN İZİN ALINDI


Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, cumartesi günü saat 14.00`te Cumhuriyet Caddesi`nde başlayacak ve Meydan Parkı`ndaki basın açıklamasıyla son bulacak olan büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, "Trabzonspor`un Fenerbahçe ile aynı kefeye koyulup PFDK`ya sevkedilmesi yüzünden böyle bir karar aldık. Bu yürüyüş için Emniyet ve Valilik`ten gerekli izinleri aldık. Trabzon`daki tüm sivil toplum örgütlerini, tüm taraftarlarımızı yürüyüşe katılmaya ve sesimizi Türkiye`ye duyurmaya davet ediyoruz. Trabzonspor taraftarları cumartesi günü, uğradığı haksızlıklara karşı dik bir duruş sergilemek için toplanacak. Yürüyüşe katılanların bordo - mavili formalar ve bayraklarının yanı sıra siyah mendiller ve flamalar da getirmesini istiyoruz" dedi.

CUMARTESİ SİYAH MENDİL, PAZAR BEYAZ ATLET

Kodalak, Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe maçında da geçen maçta olduğu gibi protesto hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, "Maçın 34. dakikasında yine temiz futbol ve adalet için beyaz atletlerimizi sahaya atacağız. Tüm taraftarlarımızın da bize katılmasını, bu protestonun sınırlı kalmamasını istiyoruz. Ayrıca maçın 58. dakikasında da, TFF`nin 58`inci maddeyi değiştirmesini protesto etmek için siyah balonlar uçuracağız" diye konuştu.

YÖNETİME ÇAĞRI


Fenerbahçe yönetiminin yaptığı basın toplantısını hatırlatan ve Trabzonspor yönetiminin de aynı toplantıyı yapmasını isteyen Kodalak, "Yöneticilerimiz isterse bizim yürüyüşümüze de katılabilir, basın toplantısı yapabilir. Yönetimden bir adım bekliyoruz" dedi.