61SAAT HABER SERVİSİ 

Trabzonspor taraftarları bordo-mavililerin yaptığı bağış kampanyası ile ilgili bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı. Toplantıya katılan dernekler adına konuşan Soner Saraç, “Hepimizin malumu Trabzonspor’umuz zor bir süreçten geçmekte . Biz Trabzonspor’un taraftar grupları olarak bu zorlu süreçte; gerek maddi, gerek manevi olarak Trabzonspor’umuzun yanında olacağız. Elimizden geldiğince tribünleri doldurup, nefesimiz yettiğince güçlü bir ambiyans oluşturacağız “ dedi. Passolig sayısının azlığına dikkat çeken Saraç, “Görüyoruz ki Trabzonspor gibi bir markanın , sevdanın ağırlığına göre passolig sayısı oldukça azdır. Tüm taraftarlarımızı ve yönetimimizi bu konuda bir hareketin başlaması adına birlikteliğe davet ediyoruz . Ayrıca yine görmekteyiz ki 41.461 kapasiteli stadımızda kombineli taraftar sayımız 15 . 000 e bile varmamakta . Bu konuda eski ve yeni tüm yöneticilerimizle beraber Trabzonspor ‘umuzun tüm dinamiklerini sorumluluk almaya davet ediyoruz . Unutmayalım ki “Trabzonspor ona hayat verenlerin hayatıdır”” ifadeleri kullanıldı.

YENİ TÜZÜK

Saraç, yeni tüzük ile ilgili olarak ise, “Yaşanan sıkıntılar gösteriyor ki : Trabzonspor’umuzun daha güncel , daha sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir tüzüğe ihtiyacı var . Bu konuda top yekün bir çalışma yapılmasını yeni yönetimimizden istirham ediyoruz . Bunun akabinde oluşturulacak yeni Tüzükte seçimlerin Aralık ayı değil de , yeni gelen yönetimlerin önünü daha rahat görmesi adına Mayıs ayında yapılmasını daha akılcı ve mantıklı buluyoruz . Tüzüğe eklenmesinde yarar gördüğümüz bir diğer madde ise : Gelen başkan ve yönetimlerinin görevi devraldıkları borç ne ise , yerlerine gelecek yönetimlere daha fazlasını bırakamaması zorunluluğudur” dedi.

TARAFTARLARI BAĞIŞ YAPMAYA DAVET ETTİ

Saraç, Trabzonspor taraftarlarını 7 Mayıs günü Denizbank Meydan Şubesine, saat 13:00’da bağış yapmaya davet ederek, “Bu belirttiğimiz konularda yönetimimizi , taraftarımızı ,delegelerimizi, kısacası tüm Trabzonspor sevdalılarını sorumluluk alamaya davet ediyoruz … Ayrıca 7 Mayıs günü tüm taraftarlarımızı, bizlerle birlikte DenizBank Meydan Şubesine Trabzonspor’umuza olan vefa borcumuzu ödemeye davet ediyoruz … Unutmayın “ Başka Trabzonspor yok” …” dedi.