61SAAT SPOR SERVİSİ

Sezon başında Trabzonspor’dan Almanya’nın Leipzig takımına transfer olan Norveçli forvet Alexander Sörloth gösterdiği performans ile beklentilerin altında kalmıştı. 

Leipzig’in Sörloth için gelen teklifleri değerlendirmeye alacağı bilgisi sonrası Trabzonspor taraftarları sosyal medya üzerinden harekete geçti ve #ComeToTrabzonSörloth hashtagi ile Twitter’da gündeme yerleşti. 

Bordo mavili taraftarların Sörloth’a geri dön çağrısı kısa sürede yoğun ilgi görerek dünya gündemin de yer aldı. 

Trabzonspor taraftarları 25 yaşındaki forvetin sosyal medya hesaplarına da binlerce mesaj gönderdi. 

Trabzonspor ile geçen sezon 49 karşılaşmada 33 gol 11 asistlik performans sergileyen Sörloth kariyerinin zirvesini yaşarken gol kralı olmuştu. 

AĞAOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ? 

Gençlerbirliği galibiyeti sonrası Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu "Her oyuncudan Sörloth’un verdiği performansı beklerseniz biraz fazla iyimser olursunuz. Bu bir yerde takımın oyun sistemiyle de doğru orantılı bir şey. Sörloth gelir mi; gelebilir de. Şöyle gelebilir; 33 gol 11 asist yapan oyuncuyu gönderdik Leipzig’e, 5 gol 2 asiste takıldı kaldı. 22 milyon Euro da para verdiler. İyi para verdiler, böyle giderse Sörloth’un piyasa değerini düşürecekler. Göndersinler buraya biz tekrar parlatalım. Palace’tan buraya gelirken verdikleri paranın fazlasını kazandıracağımızı söylemiştik. O gün onlara 5 versek bayram ederdiler, şimdi 11 kazandılar. Tekrar değer kazandırma açısından aynı şey Leipzig ile neden olmasın. Çünkü oyuncunun hakkını veremediler. Ferrari’yi sıradan bir otomobil gibi kullandılar." açıklamasını yapmıştı. 

ABDULLAH AVCI NE SÖYLEMİŞTİ? 

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ise düzenlediği basın toplantısında "Burada herkes Sörloth'u seviyor. Keşke gelse, çok isterim ama neler olur bilmiyorum. Süreci yakından takip edeceğiz. Yabancı bir santrfor alacağız. Bunun Sörloth olmasını isterim." açıklamasını yapmıştı.