1 Temmuz'da Trabzon'da topbaşı yapan ve 8 Temmuz'da Hollanda'nın Tegelen kasabasına gelen Trabzonspor, 15 Temmuz'da da Vaals kasabasına geçerek antrenmanlarını sürdürdü. Bu süre içinde 4 hazırlık maçı yapan bordo -mavililer, Almanya'nın Krefeld kentinde seyircisiz oynanan hazırlık maçlarında KFC Uerdingen ile 1 - 1 berabere kaldı, Willem II'yi ise 4 - 1'lik skorla mağlup etti. Trabzonspor, Hollanda'nın Sittard kentinde oynanan seyircili maçlarda ise Belçika temsilcileri Cherleroi'yi 1 - 0 mağlup etti, Standard Liege'le de golsüz berabere kaldı. Kamp dönemindeki hazırlık maçlarında mağlubiyet almayan bordo - mavililer, 26 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Münih yakınlarında yapılacak ikinci kampta da 3 hazırlık maçı oynamayı planlıyor.

FİZİK GÜCE DAYALI BİR KAMP OLDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, daha çok fizik güce dayalı bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Aksamadan iyiye gittik diye düşünüyorum. Dayanıklılık ve bireysellikte sıkıntıların olması doğal ama takım oyunu ve disiplinde iyi niyeti görüyorum.

Daha iyi işler yapacak arkadaşlar var ama idman yoğunluğu ve adale yorgunluğu etkili oldu. Şu aşamada iyi bir kamp geçti. Hem hava iyiydi hem çalıştığımız ortam iyiydi. İyi hazırlandık" dedi.

EKSİKLERİMİZ VAR

Kadronun genişliğinin zaman zaman bazı oyuncular için kafa karışıklığı yaşanmasına neden olduğunu da belirten Teknik Direktör Şenol Güneş, "Bunun haricinde bütün oyuncular takımın bir parçası olarak iyi çalıştılar. Sonuçları dikkate almadan ilk maçtan son maça bakarsak olumlu şeyler arttı. Eksikler hep olacaktır. Lig başlayınca da olacaktır. Geçen sene de oldu. Geriden oyunu başlatırken, oyun kurmada, baskı yediğimiz anlarda yaptığımız işlerde eksiklerimiz var. Bireysel performans ve becerileri daha iyi kullandığımızda daha etkili işler yapacağımızı düşünüyorum. Yakalanan pozisyonları gol yapacağımız anlar oldu ama yapamadık" diye konuştu.

TRANSFER HER ZAMAN OLUR

Şenol Güneş, takımdaki oyuncu sayısının lig başlamadan düşeceğini de belirterek, "Gitmek isteyen olabilir, bizim göndermek istediğimiz olabilir. Bu her zaman olur. Transfer her zaman yapılır ve kulüpler için olması da gerekir. Bunun ticari boyutu da var başarı boyutu da. Eldekinden daha iyisini bulursanız, yollarsınız. Elinizdeki çok iyi bir oyuncuyu da verebilirsiniz. Kimler kalır kimler takımı daha ileriye taşır buna karar vereceğiz. Geçmişten bildiğim oyuncular var. Onlarla ilgili yine sıkıntı varsa kanaatimi söyleyeceğim zaten. Ama oyuncu da öyle bir duyguyla gelirse bakarız" ifadesini kullandı.

YENİ TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRDİ

Takıma yeni katılan Yasin, Soner, Bamba ve Emre'yi de değerlendiren Şenol Güneş, "Soner yetenekli ama üzerine koyacağını düşünüyorum. Soner'i ve Yasin'i, Bamba'yı daha çok görmek istedim. Emre'yi dedesi öldüğü için pek oynatamadık. Performanslarından memnunum" dedi.

SON ANTRENMANA ÇIKTILAR

Trabzonspor, kampın son antrenmanını bu sabah Vaals kasabasındaki sahada gerçekleştirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan çalışmaya tüm futbolcular katıldı. Yardımcı antrenörler eşliğinde ısınma ve düz koşu gerçekleştiren oyuncular, daha sonra biyolojik saatleri takarak serbest koşu yaptı. Yaklaşık bir saat süren antrenmanın ardından kafile otele döndü.

PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAKLAR

Trabzonspor, yurtdışı kampının ilk ayağı olan Hollanda'daki çalışmalarını bu sabahki antrenmanla bitirdi. Düssüldorf'tan iki ayrı kafile halinde İstanbul ve Trabzon'a dönen oyuncular, perşembe gününe kadar izin yapacak. Bordo - mavililer Perşembe günü öğleden sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'nda buluşarak ikinci etap kamp çalışmaları için Münih'e gidecek.