Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, zor bir süreçten geçen Trabzonspor için önümüzdeki kongrenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ancak topyekün bir hareketten söz eden Başkan Ahmet Ağaoğlu, önümüzdeki süreçte daha katılımcı olunması için sivil toplum örgütleri ile bile görüşmemiştir. Zaten Sayın Ağaoğlu, sivil toplum kuruluşları ile hiç görüşmeyen başkan konumundadır. Hata yapmıştır.” dedi.

Yeni yönetim kurulu oluşturulurken, bunun geniş bir yelpazede ve Trabzonspor’un varlık sebebi olan kriterlerin dikkate alınarak yapılması gerektiğine işaret eden Gürdoğan, özellikle kulübü idari yönden yönetecek olan asbaşkanın mutlaka Trabzon içinden olmasının şart olduğunu ifade etti.

Ahmet Hamdi Gürdoğan şunları söyledi:

“Başkanlığın Trabzon dışından olduğu süreçlerde ne kadar olumsuzluklar yaşadığımızı herkes biliyor. Ancak, asbaşkan olarak görev yapanlar Trabzon’dan bu işi yerine getirmişlerdir. Şimdi, bunun da Trabzon dışından bir isme verileceği, Trabzonspor’un kulüp müdürü eliyle profesyonel olarak idare edileceği söylentileri dolaşıyor. Bunu yapmak çok büyük bir yanlıştır.

Sayın Ağaoğlu’ndan önceki İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta döneminde de kişinin bu anlayışla görevlendirileceği belirtiliyor. Hikmeti nedir? 3 ayrı başkan ile çalışanın bilinmeyen bir gücü mü var?”

Trabzonspor asbaşkanının Trabzon dışından görevini yapmaya çalışmasının asla kabul edilemeyeceğini, kulübün bugünlerde 7 gün 24 saat çalışabilecek yöneticiye ihtiyacı bulunduğunu ileri süren DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan, “Trabzonspor’un asıl bundan sonra daha fazla özveriye, daha çok zaman ayırmaya ihtiyacı var. Sayın Ağaoğlu, 6 aylık görev süresindeki deneyim ve gözlemleri ile daha kapsayıcı bir yönetim kurulu listesi yapmalıydı. Bu yapılmadı. Şimdi asbaşkanlık gibi önemli bir görev yeri hafife alınarak daha buna bir hata daha ekleniyor. Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor kamuoyunun tepkilerini dikkate alarak, böyle bir yanlışa asla girmemelidir.” dedi.