Süper Final'in son karşılaşmasında Beşiktaş'la 1–1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde eden Trabzonspor, UEFA'nın Türkiye ligi ile ilgili vereceği kararı bekliyor. UEFA'nın Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gitme hakkını kısıtlaması halinde Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan bordo mavililer transfer politikasını da buna göre şekillendirecek.

Trabzonspor'da yeni sezon planlaması için UEFA'nın vereceği karar dört gözle bekleniyor. Beşiktaş'ı geçerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde eden Trabzonspor, şimdi UEFA'nın bu ay sonuna kadar açıklayacağı ifade edilen kararı beklemeye başladı. UEFA'nın şike ve teşvik soruşturması nedeniyle Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına gitme hakkına bir veya birkaç yıllığına yasak getirmesi durumunda Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynamaya hak kazanacak olan Trabzonspor, transfer politikasını da buna göre şekillendirecek. Başkan Sadri Şener'in, 18 Mayıs'ta Münih'teki Şampiyonlar Ligi finalinde UEFA Başkanı Platini veya Genel Sekreter İnfantino ile yapacağı görüşmede bu konuda bazı ipuçları almaya çalışacağı da vurgulandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hakkının elinden alınmasının ardından Devler Ligi'ne katılan, hem aldığı puanlarla Avrupa'da prestijini artıran, hem de kasasını dolduran Trabzonspor, bu sezon geçen yılki transfer yanlışlarına düşmeden Devler Ligi'nde gruptan çıkmayı başarabilecek bir takım kurmanın da planlarını yapıyor. Başkan Sadri Şener'in yakın çevresine, "Şampiyonlar Ligi hem büyük prestij hem de büyük gelir kaynağı. UEFA Avrupa Ligi'nde de göz önünde oluyorsunuz ama Şampiyonlar Ligi farklı bir dünya. Geçen yıl bunu yaşadık. Avrupa'ya alışkanlık haline getirmek hem gelir hem de takımla camianın morali açısından çok önemli" dediği belirtildi.