Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında istediği performansı yakalamayan Trabzonspor, devre arası transfer döneminde nokta atışlar yaparak, sezonun 2. yarısında çıkış yakalamak istiyor.  Şenol Güneş Stadı'nın açılışıyla birlikte ligin 2. yarısında taraftarları tribüne çekecek oyun anlayışı ve oyuncular üzerinde duran bordo mavililerde transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.  Bordo-Mavililerin tranfsere 12 milyon Euro ayırdığı kaydedildi. 
 
Bonservisle transfer yapmanın yanında takas ve kiralık formüllerini de kullanmayı amaçlayan Trabzonspor yönetimi, sol bek, stoper ve orta saha transferinde sona yaklaştı.  San Lorenzo forması giyen sol bek Emmanuel Mas, Spartak Moskova forması giyen Serdar Taşçı ve İvelin Popov'un transferleri için yoğun çaba harcayan yönetimin, bu transferleri devre arası kampının ilk bölümüne yetiştirmeyi hedeflediği öğrenildi. 
 
Forvet transferinde de arayışlarını sürdüren bordo mavililer Spor Toto Süper Ligi bilen ve adaptasyon sorunu yaşamayacak bir ismi kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Teknik heyet ve yönetimin belirlediği bu kriterler doğrultusunda yaptıkları fikir alışverişinde Hugo Rodellaga isminde karar aldıkları öğrenildi.  Trabzonspor yönetiminin Rodellaga için önümüzdeki günlerde resmi teklif yapacağı belirtildi. Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor'da sezon sonu sözleşmesi bitecek olan oyuncuyu devre arasında satmaya sıcak bakıyor. 
 
Öte yandan kadrosuna takviye yapma adına yoğun uğraş veren Trabzonspor yönetimi devre arasında bazı oyuncularla yollarını ayırmayı planlıyor. Yönetimin sezon başında transfer edilen ancak beklenen performansları gösteremeyen Luis İbanez ve Hyun Jun Suk'la yol ayrımına geldiği kaydedildi.  Trabzonspor'da ayrıca geçtiğimiz sezon devre arasında Gaziantepspor'dan transfer edilen ancak bu sezon istediği performansı ortaya koyamayan Muhammet Demir'in devre arasında kiralık olarak gönderilmesi gündemde. Genç oyuncunun geleceğinin yapılması planlanan forvet transferine göre netleşeceği ifade edildi. (lig tv)