MADDE 62 DİSİPLİN CEZASINI GEREKTİREN FİİL VE HALLER

a Uyarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller 1 Derneğin ve bağlı kuruluşların disiplinini bozacak söz, yazı, eylem ya da davranışlarda bulunmak. 
2 Derneğe ve bağlı kuruluşlara ait bina ve tesislerde genel kabul görmüş görgü kurallarına aykırı davranmak. b Kınama Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller 1 Derneğin ve bağlı kuruluşların onuruna ve saygınlığına zarar verecek açıklama yapmak, eylem ve davranışta bulunmak. 
2 Üyelik onuru ile bağdaşmayan hareketlerde bulunmak, yetkisi ve görevi olmadığı halde Dernek ve bağlı kuruluşlar adına iş yapmak, açıklamada bulunmak veya yayın yapmak. 3 Derneğin ve bağlı kuruluşların içinde, sosyal tesis ve lokallerinde Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını engellemek ya da genel ahlaka aykırı davranışta bulunmak. 4 Tüzük hükümlerine ve Genel Kurul kararlarına aykırı davranmak
c Geçici Çıkarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller 1 Derneğin, bağlı kuruluşların, organlar ya da kurulların Başkan ve yöneticilerine eleştiri sınırlarını aşarak küçük düşürecek veya zan altında bırakacak sözlü, yazılı açıklamalarda, eylem ya da davranışlarda bulunmak. 
2 Derneğin ve bağlı kuruluşların, normal ya da düşük ekonomik değerdeki malvarlığına kasten zarar vermek. 3 Derneğin ve bağlı kuruluşların birimlerinde ya da Genel Kurulda görevli olanlara hakaret etmek, görev yapmalarını engellemek, işlerini aksatmak. 4 Üyelerin, Genel Kurullarda siyasi parti veya temsilcilerini öven veya hakaret teşkil eden söz söylemesi, yazılı belge yayınlaması, okuması ya da davranışta bulunması. 
d Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller 1 Derneğin, bağlı kuruluşların, organlar ve kurulların, Başkan ve yöneticilerine, teknik heyet ve sporcularına Türk Ceza Kanunu’nda tarif edilen şekilde hakaret etmek ya da fiili saldırıda bulunmak. 2 Zorlayıcı ve engelleyici işlem ya da fiillerle Derneğin ve bağlı kuruluşların amacının gerçekleşmesini veya müsabaka yapmasını engellemek, engellemeye çalışmak, bu türden davranışları teşvik etmek. 
3 Genel Kurul’da hazirun ve seçim listelerini tahrif etmek, yok etmek ya da kullanılamaz hale getirmek, maddi ya da manevi baskı kurarak üyelerin haklarını kullanma özgürlüğünü ya da oy kullanmasını engellemek, engellemeye çalışmak. 4 Seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesini engelleyecek söz söylemek, yazı yazmak ve/veya yayımlamak, eylem ya da davranışlarda bulunmak. 
5 Gerçeğe aykırı belgelerle üyeliğe başvurmuş ve bu belgelerle üyeliği kabul edilmiş olmak. 
6 Başkasına ait üye kimlik kartını tahrif ya da taklit ederek kullanmak, hakkı bulunmamasına ya da engel durumu olmasına karşın Genel Kurul toplantısına katılmak, oy kullanmak
7 Yetkili olmadığı halde ya da yetki sınırını aşarak Dernek ve bağlı kuruluşlar adına idari, mali ve hukuki işlemlerde bulunup Derneği ve bağlı kuruluşları borç ve yükümlülük altına sokmak. 
8 Derneğin, bağlı şirketlerin yüksek ekonomik değerdeki malvarlığına kasten ya da ağır ihmali ile zarar vermek.