61saat Spor Servisi - Hasan Tüncel TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından lisans almaya engel olan yaklaşık 15 milyon TL civarında borcu olan bu nedenle 2018-19 futbol sezonuna alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalan bordo-mavili yönetim lisansa engel borçlarını ortadan kaldırarak futbol federasyonuna temiz kağıdını gönderdi.

Bu ödemeleri çözme noktasında uzun zamandır uğraş veren Trabzonspor yönetim kurulu, bahsi geçen isimlere, hem de geçmişten alacakları bulunan isimlere toplamda 40 milyon TL'yi bulan ödeme gerçekleştirerek kulübün yeni sezon öncesi lisans almasına engel tüm borçlarını ödedi.

OYUNCULARI OYNATMAK İÇİN

40 Milyon TL’yi bulan ödemeleri gerçekleştirip UEFA Lisansı alabilen Bordo Mavililerin ödeme çilesi henüz bitmedi.  UEFA Kulüp Lisansını alan Bordo Mavililer şimdide tescil sorunu ile uğraşıyor.

20 GÜNDE 60 MİLYON 

2018-2019 futbol sezonunda oyuncuları oynatması için tescil ettirmesi gereken Bordo Mavililerin 20 gün içerisinde 60 milyon TL’yi bulan kesinleşmiş davalarını ödemesi gerektiği öğrenildi. 

Davaların muhatapları olan eski oyuncular, antrenörler ve kulüpler ile görüşmeleri hızlandıran Finans sorumlusu Ertuğrul Doğan’ın görüşmelerden sonuç alması bekleniyor. 

TFF’nin 12. maddesinde yer alan maddeye göre  “TFF Yönetim Kurulu ile TFF Yargı Kurulları, mahkemeler, FIFA veya UEFA Yargı Kurulları ile CAS(Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından hükmedilen kesinleşmiş karar veya itiraz ve dava olmaksızın kesinleşmiş icra takiplerinden kaynaklanan vadesi geçmiş borçlarının ödendiğine veya alacaklılar tarafından transfere muvafakat edildiğine dair belgeyi ibraz etmek zorundadır” ifadesi bulunmaktadır.