Spor Toto Süper Lig'de 43 sezondur mücadele eden Trabzonspor, ligin zirvesinden tarihi fark yedi. Bordo-mavililer ile lider Modipol Başakşehir arasındaki puan farkı 10. hafta sonunda 15 puana çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de 4 büyükler içinde kuruluş tarihi en genç kulüp olan Trabzonspor, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kuruluş yılları 1 asrı aşarken kuruluş tarihi yarım asra önümüzdeki yıl ulaşacak olan bordo-mavili kulüp ise ligin 10. haftası itibariyle ligin zirvesinden tarihi fark yedi.

Zirveye hasret kaldı

Yaşadığı istikrarsız tablo ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeniden yapılanmaya gittiği yeni sezonda şampiyonluk umutlarını gelecek sezona taşımayı hedefleyen Karadeniz ekibi bu sezon beklemediği bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Beklenmedik puan kayıpları yaşayan bordo-mavililer ile ligin zirvesi arasındaki puan farkı açılırken, Karadeniz ekibi sıralamada da kötü bir noktada yer aldı. 11 puan ile 13. sırada yer alan Karadeniz ekibi son yıllarda aldığı sonuçların ardından zirveye hasret kaldı.

Bordo-mavilileri üzen tablo

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 10 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 7 gole karşılık ise kalesinde 14 gol gördü. 11 puan toplayan Karadeniz ekibi ligin zirvesinde 26 puan ile lider durumda olan Medipol Başakşehir'den 15 puanlık fark yiyerek, tarihinin en fazla puan farkını yediği haftayı yaşadı. Bordo-mavililer 2. sıradaki Beşiktaş'dan 13, 3. sırada yer alan Galatasaray'dan ve 4. sırada yer alan Bursaspor'dan 9 puanlık fark yiyerek zirveden uzaklaştı.

Ligin zirvesiyle 15, ligin altı ile 2 puanlık fark

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de zirveyle 15 puanlık bir fark yaşarken, ligin altı ile 2 puanlık fark yaşıyor. Ligin alt sırasına daha yakın olan Karadeniz ekibi bir an önce üst basamaklara doğru tırmanmayı hedefliyor. Ligde 13. sırada yer alan Trabzonspor'un altında 5 takım bulunuyor. Çaykur Rizespor'un 10, Kayserispor, Antalyaspor, Akhisar Belediyespor'un 9'ar puanı bulunurken, Adanaspor'un ise 6 puanı bulunuyor.