Trabzonspor’un UEFA lisansı alamayan takımlar arasında yer almasını değerlendiren Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, ciddi mücadele verildiğini belirterek, “İşin özeti bunların hepsi paraya bağlı. Para olarak bu işin çözümünü bulup milletin elindeki çeki, seneti ve gecikmiş ödemelerini tahsis edersen hepsi ortadan kalkar” dedi.
Büyükaydın, ek süre verildiğini belirterek, “Bu ek süre zarfında da sana, ’geri kalan eksikliklerini tamamla’ diyor. Bu eksiklikler bildiğim kadarıyla 30 ve 60 gün arasında. 60 güne kadar bu kriterlerdeki eksiklikleri de tamamlayıp tekrar sunarsan sorun ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.

"HEPSİ BİR ARGÜMAN"
“Bu kriterler noktasında Özer ve Sefa’nın yaptığı başvurular etkili olmuş mudur” şeklindeki soruyu Büyükaydın şu şekilde yanıtladı:
“Hepsi olur. Bunların hepsi bir argüman. Sadece Sefa ile Özer’in ki değil geçmişte de var. Menajerler var, kulüpler var, FIFA kulüpleri var. Buradan sözleşmesini fesih edip ayrılan oyunculardan mutabakat yapıp da kriterlerini yerine getirmeyen oyuncular var. Hepsi bunların bir parçası. Bunlar bunların daha yenisi. O da onların arasına dahil edilecek.”

"ÇEK VE SENETLER VAR"
Gece, gündüz bu iş için uğraştıklarını kaydeden Büyükaydın, “Uğraş ve ciddi mücadele veriliyor. İşin özeti bunların hepsi paraya bağlı. Para olarak bu işin çözümünü bulup milletin elindeki çeki, seneti, gecikmiş ödemelerini tahsis edersen hepsi ortadan kalkar. Gece gündüz bu işin için uğraşıyoruz. Rakamlar küçük değil çok büyük rakamlar. Bir anda bunları çözmek o kadar kolay gibi durmuyor. Ama çok birikim var. 1461 Trabzon’un bile kulüp lisansının olmadığı ve iki sene öncesinden verilmiş çek ve senetler var. Bunların hepsini çözüme kavuşturup, neticelendirip, ödemelerini yaparsanız olayın büyük bir bölümü çözülüyor. Onun için çalışmaların tamamı bu yönde” diye konuştu.