Trabzonspor Hollanda'da  ilk hazırlık maçında Almanya 5. Lig ekiplerinden KFC Uerdingen'le karşılaştı. İlk yarıya yeni transferlerde ve yedek ağırlıklı çıkan Trabzonspor ikinci yarı ise geçen yıl ki as kadrosu ile sahaya çıktı.

Trabzonspor sahaya Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Giray, Bamba, Ferhat, Yasin, Zokora, Soner, Emre, Adrian ve Vittek onbiriyle çıktı.
Aşırı derece yağmurun yağdığı stada maç seyircisiz oynanıyor.

Ekibimiz 6. dakikada Vittek’in attığı golle 1-0 öne geçerken ilk yarıda bu sonuçla bitti.

GİRAY TOPU ÇİZGİDEN ÇIKARDI
Ancak maçın ilk yarısında Trabzonspor bir hayli zor anlar yaşadı. KFC Uerdingen ekibinin bir topu direkten döndü, gole giden bir topu da Giray çizgi üzerinden çıkardı.

Trabzonspor ikinci yarıya ise Onur, Serkan, Mustafa, Celustka, Cech, Volkan, Barış, Alanzinho, Olcan, Halil, Henrique kadrosuyla başladı. KFC Uerdingen 71. dakikada Giannis’in attığı golle skora eşitliği getirdi.
Maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya takımın komple değiştirerek başlayan Güneş, bu süreçte geçen senenin Zokora ve Giray haricindeki as kadrosu ile çıktı. Bu oyuncuları ilk yarıda değerlendiren Güneş, Giray ve Zokora'nın yerine ikinci yarıda ise Mustafa ve Barış ile başladı.

ONUR YENİLGİYİ ÖNLEDİ
Ancak ne yazıkki Trabzonspor ikinci yarıda savunmasında yine büyük boşluklar verdi. Golden sonra Onur 3 net pozisyonu çıkararak yenilgiyi önledi.

Güneş önümüzdeki sezon muhtemel beraber oynaması düşünelen Giray ile Bamba'yı bu maçta beraber oynattı. Her iki oyuncu da ilk yarıda krtik hatalara imza atmezken uyumlu bir ikili olacaklarının sinyalini verdiler.

Yeni transferlerde Soner, Emre ve Yasin'de ilk yarının kadrosunda yer alırken her 3 oyuncu da ilk 11'i zorlayacaklarını hatta kadroya gireceklerinin de sinyallerini bu maçta vermiş oldu.

SIRADA WİLLİEM VAR
Trabzonspor  hazırlık maçların devam edecek. Bordo Mavililer Hollanda'nın 1. ekiplerinden Williem ile karşılaşacak. Son hazırlık maçını ise 18 Temmuz'da yapacak. Yarın ki maç ta seyircisiz oynananacak.

YILDIZ TABLOSU..
STAD: Grotenburg Krefeld
HAKEMLER: Jonas Höhn ***, Benjamin Keck ***, Pascal Dey ***
UERDİNGEN: S.Samulewic **, Issa ***, Kuta **, A. Tekkan **, Monir **, M. Çelik **, M.Saka **, A.Yavuz ***, E.Uzun ***, A.Giannis ***, A.Korte *** (Dk.60 Ferati **)
TRABZONSPOR: Zeki ** (Onur **), Ferhat ** (Serkan **), Bamba *** (Mustafa **), Giray ** (Cech *), Zeki Yavru ** (Barış **), Zokora *** (Celustka **), Yasin ** (Colman **), Soner *** (Volkan **) , Adrian ** (Olcan **), Vittek *** (Alanzinho **), Emre ** (Halil **)
GOLLER: Dk. 6 Vittek (Trabzonspor), Dk.70 Giannis (Uerdingen)