Zeki’nin Alternatifi Yok

Trabzonspor’un sezon başındaki transfer politikası yaşanan kayıplar sonrası kafaları karıştırdı. Finansal Fair Play nedeniyle temkinli kalan Bordo-Mavili ekibin, mevkiiler arasındaki dengesizlik ligin ilk 4 haftasında puan durumuna yansıdı.  

Sağ bekte Zeki Yavru’nun yetersizliği ve alternatif boşluğu baş gösterdi. Stoper olan Mustafa Yumlu’nun sağ beke geçmesi işe yaramadı. Yine sağ kanattaki boşluk kapatılamadı.

Benzer şekilde sol bekte yer alan Luis Ibanez dışında sol bek orjinli bir oyuncunun olmaması da öne çıktı.  Bero-Mehmet Aynı Özellikte Savunma hattında da geçen sezonun parlayan isimlerinden Serge Akakpo şans bulamadı. Savunma hattında da Jan Durica dışında yeni bir isim alınamezken, kiradan dönen Uğur Demirok ve Mustafa Akbaş gibi isimlere forma sunuldu.

Orta sahada da milli takıma kadar yükselen Okay Yokuşlu’nun yedek kalması eleştiri toplarken, Mathus Bero’nun Mehmet Ekici ile aynı tipte oyuncu olması orta sahada dengesizlik kurdu. Özellikle forvet hattındaki bolluk diğer mevkiilerden daha farklı oldu. Sheidaev, Muhammet, Hyun Suk ve N’doye gibi 4 ayrı isimden henüz birinci santrfor bulunamadı.