61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Bir AVM'de gerçekleşen etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Kurucusu Nizamettin Algan, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen, Trabzonspor’un eski oyuncusu Serdar Bali ve davetliler katıldı.

KOLAY DEĞİL ANLATMAK
Bordo-Mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Bir devrimin şanlı tarihi 50 fotoğraf karesine sığar mı? Ya da 50 sözcüğe… Sığmaz elbet… Kolay değil anlatmak ‘Trabzonspor efsanesini’. Anadolu’dan şampiyonluğa uzanan bir kendin ‘yokluktan varlık yaratma’ mücadelesini… 50 yılın hikayesi aslında Trabzon’un tarihi ve kültürel birikiminde saklı. 50 yılın hikayesi yüzyıllık bir spor geçmişinde saklı. Sizler için hazırladığımız bu sergi, Trabzonspor’un Türk futbolunun son 50 yılına damgasını vuran büyük mücadelesinin onurlu serüvenini konu ediniyor. Her bir fotoğrafa eşlik eden 50 sözcük ise, Trabzonsporluluk denince akla gelen sembol ve değerleri betimliyor. Bu çalışma, Karadeniz Fırtınası’nın yarım asırlık mazisinden gelip geçen tüm futbolcularına, yöneticilerine, teknik ekiplerine, emektar çalışanlarına ve en önemlisi kalbini Bordo-Mavi’ye adamış milyonlarca taraftarına armağan olsun. Ölümsüz tarihimizi yaratanlara saygıyla…” ifadelerini kullandı.

50 YILLIK TARİHE HERKES TANIKLIK ETMELİ
Gerçekleştirilen sergide açıklamalarda bulunan Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, “Trabzonspor’umuz bundan 50 yıl 1967’de sağlam ve köklü bir spor kültürünü temel alarak kuruldu. Ve bu kültürden esinlenerek nice zaferlere yelken açtı. 50 yıllık tarihimize herkes tanık edemedi. Bazıları başlangıcına bazıları da bugüne tanık ediyor. Bu sergiyle 50 yıllık tarihimize tanıklık edeceğiz” dedi.

İNŞALLAH GELECEĞİNDE DE OLACAĞIM
Trabzonspor Kulübü’nün Kurucusu Nizamettin Algan, Trabzonspor’un kurulduğu günden bugüne kadar kuruluşunda da vardım dününde vardım bugününde varım inşallah geleceğinde de olacağım. Trabzonspor bu 50 yıl içerisinde birçok başarılara imza atmıştır ve bugünden itibaren de birlik olduğu sürece bu başarıları sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

KURULUŞ ÇOK ÇOK DAHA ÖNCEDİR
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “50 yıllık Trabzonspor’umuzun kurulduğunu betimleyen bir programdayız. Trabzonspor’un kuruluşu çok çok daha öncedir. 1914 yılında 1. Dünya Savaşı’na katılan ve hepsi şehit olan Trabzonspor’umuzun İdmangücü olarak ilk kurucu takımının fotoğrafları da bizim müzemizde. Bu vesileyle herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZON DENİNCE AKLA…
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Trabzon denince akla Trabzonspor gelir. Trabzonspor’u da bu hale getiren kurucu üyelerimiz, bu bayrağı alıp bugüne kadar taşıyan yöneticilerimiz, sporcularımız, bu işe gönül veren bütün paydaşlarımız. Trabzonspor sadece futbolda değil bütün branşlarda mücadelesine devam edecektir. Bu tür etkinlikler önemlidir. Arşiv kültürü gelişiyor. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.