61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor'un 51. Kuruluş Yıl Dönüşü Etkinlikleri bugün devam etti. İstanbul'da yapılan 'Bir meşalede sen yak' etkinliklerinin ardından bugün de Trabzon'da çeşitli programlar düzenlendi. Programlar ilk olarak Meydan Parkındaki Atatürk Heykeline çelenk koyulması ile başladı. Ardından ise Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde plaket töreni düzenlendi. 
Burada ki törende konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  "Biraz son yıllarda rotamızdan çıktık. Dümen sularına girmeyi tercih ettik. İşin kolayına kaçtık. Bizim gençlerimiz, futbolu artık İstanbul’un 3’lerinin oynadığı bir oyun gibi zannediyor. Oysa biz biziz. Biz hiç kimseye benzemeyiz. Bizi taklit edenler, bizim gittiğimiz yolu takip edenler olabilir ki olmuştur. Kitabını yazdık. O kitap Anadolu’ya dağıtıldı.

Anadolu’ya futbol Trabzon’dan yayıldı. İlk fikstür dahilinde bunu hep söylüyorum, söylemeye devam edeceğim. Kafalara kazınması lazım. İzmir İdman Cemiyeti, İstanbul İdman Cemiyeti ve Trabzon İdman Cemiyeti kuruluyor.
Fikstür dahilinde ilk maçlar Trabzon’da oynanıyor. Zamanının spor alemi dergisi Trabzon’un yaptığını biz yapamadık diyor... İlk lig usulü maçlar burada oynanıyor. Sonra biz kalkacağız birilerinin dümen suyuna gireceğiz. Hayır gençlerimiz ve çocuklarımıza bunu anlatalım, bunu öğretelim.
Bugün zor günler yaşıyoruz doğrudur. Ama birisi gelipde bizim başımıza zorla zora sokmadı. O sıkıntıya da yine biz kendimiz, kendimizi soktuk. İşin kolayına kaçaraktan, yönetimde böyle olur. Kulüpte böyle yönetilir. Artık öyle bir noktaya getirdik ki, bugün sabahleyin kalkan gençlerimiz “KAP yok mu KAP?”
Artık oradan kendilerini tatmin ediyorlar. İstanbul takımlarının yaptığı transfere karşı transfer verebilecek miyiz? Bu noktaya getirmişiz. Bana göre bu bilinçli olarak yürütülen algı operasyonuydu, başarılı oldu. Ama ona karşı savaşacağız. Bugün dur dediğimiz noktadayız. 50. Yılda şampiyon olamadık ama 51. Yılda aklımız başımıza geldi diyebilir miyiz?" dedi. 

Konuşmaların ardından Bordo-Mavililerin hyatta olan kurucu üyeler Nizamettin Algan ve eski Başkan Salih Erdem'e Trabzon Valisi Yücel Yavuz tarafından plaket verildi.