Hull City’den alınan Dame N’Doye için kalan 1 Milyon 100 Bin Euro, Adrian’dan gelen parayla ödendi.

Kaos Yaşandı

Geçtiğimiz sezon İngiltere ekiplerinden Hull City’den 3 Milyon 250 Bin Euro bonservis bedeli karşılığı alınan Dame N’Doye transferinden ötürü Trabzonspor’un başı FIFA ile derde girmişti. Hull City, bonservisten kalan 1 Milyon 100 Bin Euro alacağından ötürü FIFA’ya başvurmuş ve Trabzonspor’a borcun ödenmesi için 10 gün süre verilmişti.

Adrian İmdada Yetişti

Borcun ödenmemesinden ötürü 5 Kasım’da İstanbul’da Beşiktaş ile oynanan maç öncesi Trabzonspor’un 6 puanının silinmesiyle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Bordo-Mavili ekip yapılan araştırmalar sonucunda Polonyalı oyuncu Adrian’ın Al Nassr takımından Al Sharjah takımına transferinden ötürü alacaklı olduğu gözüktü.

6 Puan Silinseydi…

Bunun için hemen devreye giren Bordo-Mavili yönetim, yapılan yazışmalar sonucu Al Sharjah Kulübü’nden gelen parayı Hull City’e ödeyince sorun ortadan kalktı, Trabzonspor 6 puan silme cezasından kurtuldu. Bordo-Mavili ekibin 6 puanı silinmiş olsaydı 5 puana inecek, ligin dibine inecek ve kalan haftalarda büyük bir sıkıntı yaşayacaktı. Sorunu çözülünce yönetim derin bir nefes aldı.

Yahya KARABİNA - TAKA