Bordo mavili ekipte Uğurcan Çakır sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyeceği için kaleyi Erce Kardeşler koruyacak. Genç kaleci ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de başlayacak.

Sezon başından beri 10 oyuncusu sakatlanan Trabzonspor'da, Çekya milli takımı kadrosundaki Filip Novak'tan da kötü haber gelmesi üzerine özellikle sol kanatta kimin forma giyeceği merak konusu. Teknik direktör Ünal Karaman'ın bu bölgede Abdurrahim Dursun'a görev vermesi bekleniyor. Savunmanın sağ kanadında Pereira takım kaptanı olarak yer alırken, savunma ikilisi Hüseyin Türkmen ve Hosseini'ye emanet olacak.

Orta alanda kırmızı kart cezalısı Abdulkadir Parmak'ın yokluğunda sakatlığı sona eren ve takımla çalışmalara başlayan Obi Mikel'in görev alması beklenirken, İranlı oyuncuya bu bölgede Doğan Erdoğan eşlik edecek. Ümit Milli Takım'dan sakatlığı sebebiyle geri dönen Yusuf Sarı'nın yerine sağ kanat ileri bölgede Kamil Ahmet görev alacak. Solda Nwakaeme'nin forma giymesi beklenirken, sakatlığı düzelen Daniel Sturridge forvet arkası hattında görev alacak. 

Son dönemde Norveç Milli Takımı'nda attığı gollerle çıkışını sürdüren Alexander Sörloth ise forvet hattında görev yapacak.