Konyaspor Sturridge'in kanatta Pereria'ya yardım etmemesini değerlendirmek istese de teknik direktör Ünal Karaman ikinci yarının başındaki Yusuf hamlesi ile bunu önledi.

İLK 45 dakikada istediklerini yapamasa da golcüsü Sörloth ile öne geçen Trabzonspor, daha çok 10 numara gibi oynayan Sosa'nın 8 numaradaki verimliliğini de aradı.

Sezon  başından itibaren maçın belli bölümlerinde geriye çekilme alışkanlığını yıkamayan Trabzonspor, çok zorlandığı bir deplasmandan galibiyetle ayrılmayı başardı. Maç sonunda alınan üç puan gerçekten önemli ancak 1 kişi eksik oynayan Konyaspor'dan baskı yiyen Trabzonspor'da oyun olarak bir şeylerin yolunda gitmediği ise çok net.

SÖRLOTH DEPLASMAN SEVER
Trabzonspor'a dün gece üç puanı getiren golü atan Alexander Sörloth, bordo-mavili formayla ligde 10'uncu kez bunu başardı. Norveçli futbolcu bu gollerin 6 tanesini dış sahada kaydetti. Sörloth ayrıca 5 kez de açılış golünü attı.

SÜPER DESTEK
Bu sezon 5. asistini Konya'da yapan Nwakaeme, son iki sezonda Trabzonspor'un attığı 93 golün %26'sına doğrudan katkı yaptı: 14 gol ve 14 asist. Nwakaeme bu 5 asistin üç tanesini de Sörloth'a yaptı.