Halilhodziç ile önemli bir değişime imza atıldı, kadroda da yüzde 70-80 oranında yeniliğe gidildi. Vahid hoca sürekli bir projeden bahsediyor, yönetim destekliyor.

Ancak... Tüm projelerin desteği sportif başarıdır. Bugüne kadarki adımların anlam kazanması, takımın en sıkıntılı mevkilerine yapılacak takviyelerle mümkündür.

Menacerler kapıda kuyruk ama forvette ilk tercih Demba Ba. Hem adıyla hem standardıyla sonuna kadar beklenecek. Sol beke yabancıdan çok yerli aday var, İshak öncelikli.

Trabzonspor, en hareketli sezon başlarından birini yaşıyor. Geçen sezonu sportif olarak büyük bir çöküş olarak saymasak bile Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi, tablodan memnun olmadığını attığı net adımlarla gösterdi. Kadro yüzde 70-80 oranında değişiyor. İzlenen politikayı eleştirmek de mümkün, geçmiş olumlu örnekler ve oyuncu potansiyellerinden yola çıkarak alkışlamak da. Ben son yıllarda girilen yolun devamındaki bu adımların Halilhodziç ile birleşince iyi bir sonuç oluşturacağını düşünüyorum. Vahid Halilhodziç’in bahsettiği konu asıl önemli olan nokta. Projeden bahsediyor her konuşmasında. Bu projenin tanıdığı ve bildiği, uzun vadeli çalışacağı Trabzonspor’da olması ‘sıradan bir geyik’ olmanın ötesinde. Uygun çalışma şartları ve bunu destekleyecek sportif başarı gelirse Halilhodziç’in hem kariyeri hem de geniş vizyonuyla bunu yapabileceği kesin. Ancak sportif başarı denilince Trabzonspor’un hala tüm transfer çalışmalarına rağmen eksikleri olduğunu da es geçmemek lazım.

Dezavantaj maliyeti

Bizim bildiğimizi bu takımı yönetenler bilmiyor gibi bir algı içinde değiliz ama tabloyu biraz daha açmak lazım. Forvet ve sol bek... Alternatifini bir kenara bırakın as oyuncusu bile en sıkıntılı bölge bu iki alan. Devre arasından bu yana yönetimin çok popüler isimlerle görüştüğünü biliyoruz. Ancak Trabzonspor’un fiziki ve sosyal dezavantajları Karadeniz ekibinin elini en çok zayıflatan nokta. İstanbul takımı olmamanın yarattığı sıkıntıyı kendi kentini tam anlamıyla bir futbol şehri olarak aşmayı başaramayan Trabzonspor, ya mali açıdan ekstra ödemelere ya da başka tavizlere mecbur kalıyor. Bu aslında bambaşka bir yazı konusu, değiniriz.

Artık mazereti olmaz

Demba’nın forvet için öncelikli isim olduğu, devre arasından bu yana başkanın masasının üzerinde durduğu ortada. Ondan son bir yanıt gelmeden Trabzonspor’un forvet hamlesini yapmayacağı kesin. Ancak geç kalmamak da önemli. Kampı 2-3 gün kaçırmak tamam ama ekstra uzamalar sorun çıkarabilir. Demba Ba ilk sırada ama menacerler de kapıda kuyruk. Cassano’dan, Gignaca’a, Robinho’dan Almeida’ya kadar o kadar futbolcu teklif ediliyor ve şartları sunuluyor ki, inanılmaz. Fakat yöneticilik, yönetme vasfı da burada devreye giriyor. Başkan Hacıosmanoğlu, başkan olarak 1 yıldır bu koltukta olsa da yöneticilik olarak ustalık çağında... Bu sezon atacağı adımların çok fazla mazeretinin olmadığını o da biliyor. Forvet için aday bolluğu sol bekte biraz daha az. Öncelik Karabük’lü İshak. Emanuelson’da aşama oldu ama görüşmeler ekstra isteklerle kitlendi. Peki ne olur derseniz... İyi bir forvet, defansa 1-2 takviye olur diye düşünüyorum ve zaman olarak da çok çok vakit alacağını, kampın es geçileceğini sanmıyorum.

Fark 500 bin Euro

Trabzonspor, Chelsea ile 2016 yılına kadar sözleşmesi olan Demba Ba için İngiliz ekibine 5 milyon Euro teklif etti. Gelecek cevabı beklemeye başladı. Bir yandan da Ba ve menaceriyle temasa geçildi. Senegalli oyuncuya yıllık 3 milyon Euro garanti paranın yanı sıra maç başı 15 bin Euro önerildi. Ancak Ba’nın 3.5 milyon Euro’da direttiği öğrenildi. Kulüp CEO’su Burak Gürdal, önümüzdeki günlerde Chelsea yetkilileriyle bir araya gelecek. Eğer bu görüşmede taraflar anlaşmaya varırsa, bu kez Demba Ba ve menaceriyle masaya oturacak. Gürdal, 29 yaşındaki golcüyü 3 milyon Euro’ya ikna etmeye çalışacak.

Serhat Demirtaş