61saat Haber Servisi - Defterleri elinde bulunduğunu iddia eden Ata Müzayede’nin sahibi Murat Ketenci, kayıp defterlerle ilgili şu açıklamayı yaptı. 

Ağaoğlu'nu aradım dönüş alamadım

1967-68-69 yıllarına ait defterlerden, elimizde şu anda var. Bunların müzayedeye çıkmaması konusunda çok mücadele ettik. Konuyla ilgili Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu bizzat aradım, yazıştım kendisiyle görüştüm benden örnek var mı bana örneklerini gönder dedi fotoğraflarını çekip gönderdim. Sonrasında geri dönüş yapmadı, 2 gün sonra tekrar aradım dedim ki bunlarla ilgilenecek misiniz en azından bize birini yönlendirin bunlar sonuçta sizin kulübünüz, müzayedeye çıkartmayalım. Fakat geri dönüş olmadı.

Muhtarına kadar herkesi aradım

Sonra Trabzonspor’da bir yöneticiyi aradım, beni adeta ölümle tehdit etti seni yaşatmam dedi. Yani bu nasıl bir kulüp anlamadım. Bir kişiyle ılımlı bir şekilde konuşup bu işi sonuca vardıramadık. Hiç para konuşmadık, insanlar para için yaptığımı söylüyor ama emin olun bir kere dile para gelmedi yani para konuşmadık bu işte. Trabzonspor yöneticileriyle olsun başkanıyla olsun hatta bazı Trabzon’da işadamlarıyla konuştum, kulüple görüşüyorum fakat yol alamadım. Muhtarına kadar herkesi aradım ama maalesef bir geri dönüş olmadı, kıymet veren olmadı mı diyeyim. Bunu da demek istemiyorum ama başkan bizzat biliyor işi, fotoğrafları da var elinde fakat bununla ilgili geri dönüş yapmadı.     

Belgeler satışa çıkacak

5-6- gün sonra bu belgeler müzayedeye çıkacak, artık bizim yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Çalındı etti hırsızlık falan diyorlar, hiçkimsenin bir şey çaldığı yok. Bunların nerden bulunduğu belli. Biz gereken girişimlerde hassasiyeti gösterdik, bulundu fakat kulüpte dediğimiz gibi muhattap bulamadık. Keşke fotoğrafları gördükleri zaman, bu belgelerin bizde olduğunu gördükleri zaman bizimle sağlıklı iletişim kurabilselerdi durum bu noktaya gelmezdi. Şimdi resmi bir şekilde müzayedeye çıkacak belgeler. Bundan sonrasını da zaman gösterecek, hukuken bize dava açacaklarmış işte belgelere el koyacaklarmış gibi şeyler söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz çünkü biz hırsızlık yapmadık, bu belgelerin nerden alındığı daha önce de açıkladık. Bakalım hep birlikte neler olacağını göreceğiz, ama gönül isterdi ki bu iş buraya gelmesin.

Öte yandan müzayede şirketi sahibinin para konuşulmadığını söylemesine rağmen, defterleri iade etmek için Trabzonspor'dan ısrarla geri dönüş beklemesi de merak konusu oldu.