Kulübün yıllık 10 milyon dolar gelir elde etmesinin hedeflendiği HES satışı ile ilgili değer tespiti yapılamadığı için Bordo Mavi Enerji de hisse satışı gerçekleştirilemedi.
Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bordo Mavi Enerji'nin %48 hissesinin Trabzonspor Futbol İşletmeciliği'nden devralınması işleminde EPDK tarafından ihtiyaç duyulan olan pay devir izni alınmış ise de, pay devri sonrasında inşa edilmesi gereken prosedürlerin devam ediyor olması ve hazırlatılan değerleme raporlarında iki ayrı şirket değeri ortaya çıkması nedeniyle, hangi değerin satış işlemine esas alınacağı daha karara bağlanamadığından devir işlemi daha sonlandırılamamıştır açıklaması yapılmıştır.
Taraftarlar ayaklanmıştı!
Bunun yanı sıra Trabzonsporlu taraftarlar da HES projesine karşı çıktığı için projeyle ilgili Çaykara Uzungöl yöresinin turizm yöresi olması nedeniyle doğal güzelliklerinin bozulacağı, derenin kuruyacağı, doğal yaşamın yok olacağını gerekçesiyle yöre insanı tarafından daha önce hukuki süreç başlatılmıştı.
Çaykara Taşkıran ve Uzungöl Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı ile 1 ve 3 derece doğal sit alanı ilan edilen alanda, “Uzungöl 1. Regülâtörü ve HES projesi” yapılması amacıyla Yüklenici Bordo Mavi Enerji Elektrik üretim tarafından yapılması planlanan HES’in Trabzon Kültür ve tabiat varlıklarını koruma Bölge Kurulunun ” Çevreye duyarlı bir proje” olduğu ve Trabzon idare mahkemesi tarafından HES’in yapılmasına yönelik karar çıkması sonucu, Çaykara’da yaşayan vatandaşlar tarafından Trabzon idare Mahkemesi tarafından verilen kararın iptali için Danıştay 14’ncü dairesine daha önce müracaat etmişlerdi.
Danıştay iptal etti!
Danıştay 14’üncü dairesi, Trabzon idare Mahkemesi’nin dava konusu HES’in Hukuka uyarlık, davanın reddi yolundaki idare mahkemenin kararında hukuka isabet bulunmamıştır diyerek, kararın bozulmasına karar verdi.