Beşiktaş'ta futbol altyapı sorumluluğuna Mehmet Ekşi getirildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve teknik direktör Sergen Yalçın'ın da katıldığı imza töreninde Mehmet Ekşi ile resmi sözleşme imzalandı.

AHMET NUR ÇEBİ: "ÖZE DÖNMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ"
"Kampanya başladığı andan beri, göreve geldiğimiz andan beri tamamen özümüze dönmemiz gerektiğini, dolayısıyla altyapımızın da artık önem arz ettiğini, Türk futbolunun da sıkıntılı bir dönemde olduğunu zaman zaman belirtiyorum. Ekonomik olarak sıkıntılar büyük ve büyümeye devam ediyor. Bunun önüne geçilebilecek tek yol, öz kaynaklardan ve altyapılarımızdan sağlayabileceğimiz futbolcu miktarını ne kadar çoğaltabilirsek, satışlarından gelecek gelirlerden faydalanmak artık elzem olmuştur. Sayın Mehmet Ekşi hocamızla bir yola çıktık. Göreve geldiğimizden beri öze dönmemiz gerektiğini söylüyoruz."
 
Mehmet Ekşi kimdir?

Futbolculuk kariyerine Elazığspor'da başlayan ve ardından Trabzonspor ile Beşiktaş'ta forma giyen Mehmet Ekşi Trabzonspor'da 3 kez şampiyonluk yaşadı.

 Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'da da top koşturdu. Teknik direktörlük kariyerine Feriköyspor'da başlayan Mehmet Ekşi, Konyaspor, Elazığspor, Nişantaşıspor, Rizespor, Kırıkkalespor, Kocaelispor, Maltepespor ve Sarıyer'i çalıştırdı. Mehmet Ekşi, 2002-2009 yılları arasında Beşiktaş'ta altyapı kordinatörü olarak çalıştı.