61saat Spor Servisi- Keyifli bir sohbet havasında geçen röportaj esnasında sempatik tavırları ile dikkat çeken Yattara, kendisi hakkında bilinmeyenleri ve merak edilenleri enine boyuna anlattı.

''Nerede görev verirlerse, orada çalışırım''

Trabzonspor’da çalışmayı severim. İnşallah hayırlısı. Bende büyük bir futbol potansiyeli var. Ben bu potansiyeli çocuklara göstermek, öğretmek istiyorum. Altyapıda çalımı, tekniği eksik olanlara bunları öğretmek istiyorum. Ben onlara bir şeyler verebileceğimi düşünüyorum. Ama Trabzonspor beni izleme komitesine alırsa daha çok fayda sağlarım. 4-5 dil biliyorum, vize sıkıntı yok... Avrupa’ya gitmekte sıkıntı yok, Afrika’da sıkıntı yok, Türkiye'de zaten sıkıntı yok. Zaten Türk’üm! İzleme komitesinde olursam daha faydalı olurum. Ama Trabzonspor’u çok seviyorum. Nerede görev verirlerse orada çalışırım. Ama bence en faydalı olan futbol izleme komitesi olur. Tanıdığım iyi futbolcular var ve onları buraya getirebilirim.

''Allah'a şükür Türkiye'ye geldim''

Daha önce Trabzonspor’u duymamıştım. Belçika’da oynuyordum. Oynadığım bir maçtan sonra benim takımın başkanı gece 12’de beni aradı. Çabuk gel dedi. Ben de tesislere gittim. Bana teklif olduğunu söyledi. Ben de sevinirim dedim. Kabul ettim ve Türkiye’ye geldim. Allah’a şükür geldim. İyi ki Trabzonspor’a geldim. Başarılı olduğum için de çok mutluyum.

Ziya Doğan kötü olsa Trabzonspor almazdı

Ziya Doğan için kötü bir şey demedim. Benim Türkçe zayıftı. Ziya Doğan için söylemek istediğim şuydu; en sıkıcı antrenör Ziya Doğan dedim. Beni hiç bırakmadı, iyi bir antrenör. Beni çok seviyor. Sadece beni çok sıkıştırdı. Kötü antrenör olsa Trabzonspor almaz zaten. Burada da başarılı oldu. Onun döneminde ben çok iyi oynadım.

''Trabzonspor ölene kadar kalbimde olacak''

Trabzonspor’a İlk geldiğim günlerde çok hızlıyım ve tekniğim dedim. Beni görmek için stada geldiler. Ben çok heyecanlandım. Bütün özelliklerimi göstermek istedim. Ve gösterdim de. Ve onlarda beni beğendi. Yani biz bir yerde aşık olduk burada. Ve hiç ayrılmak istemedim. Ölene kadar Trabzonspor kalbimde olacak. Ben Trabzonspor’u çok sevdim.

Real Madrid, Roma, PSG, Monaco teklif yaptı

Trabzonspor’da oynarken, İstanbul'un büyük takımları beni çok istedi. Ben Türkiye’de Trabzonspor’dan başka takıma gitmem dedim. Avrupa’dan Real Madrid, Roma, PSG, Monaco teklif yaptı. Trabzonspor’un kabul etmesi gerekiyordu. Trabzonspor’da kabul etmedi ve ben burada kaldım. Ben futbolu burada bırakmak istedim. Ama bazı sorunlar yaşandı burada. Sonrasında maalesef ben ayrıldım.

Böyle bir ayrılık beklemedim

Giderken çok ağladım. Çünkü ben buradan hiçbir zaman ayrılmak istemedim. Ama kısmet öyle oldu. Ben zaten o şeyleri unuttum. Çünkü ben bu takımı ve taraftarı çok seviyorum. Yine dönersem çok mutlu olurum.

Ben böyle bir ayrılık beklemedim Trabzonspor’dan. Bazen futbolda böyle şeyler olur. Allah’tan en yakın arkadaşlar yanıma geldi. Adem Cebeci ve Kemal Sarı, Hasa Üçüncü kardeşim geldi. Çok ağladım ama onları görünce çok mutlu oldum. Trabzonspor taraftarı da ayrılmamı beklemiyordular. Ben onları arkada bıraktım. Şimdi sevinerek geliyorum. İşe başlayınca en güzel şeyleri yapmayı istiyorum.

Trabzonspor’u çok seviyorum. Ben iğne ile sakat sakat oynadım. Hiç üzülmedim... O yüzden erken bıraktım. Ben bunu hiç sıkıntı etmedim. Çünkü Trabzonspor için fedakarlık yaptım. Bugün ben oynamıyorum. Görev alırsam mutluyum. Yine eğer yapabileceksem yine çıkar Trabzonspor için oynarım.

Yusuf ve Abdülkadir benden büyük futbolcu olacaklar

Yusuf ve Abdülkadir çok iyi gidiyor. Onlar daha çok şey öğrenecekler. Ondan sonra büyük futbolcu olacaklar. Çocuklar güzel çalışmalar yapıyorlar. Allah izin verirse benden çok daha büyük futbolcu olacaklar zaten onlarda potansiyel var. Yusuf yetenekli ve zeki oyuncu. Abdülkadir de yetenekli oyuncu ama biraz daha bazı şeyleri öğrenmesi gerekiyor. İnşallah ilerde benden çok daha büyük futbolcu olacaklar.

Dominik'e gittim Trabzonlu gördüm

Her yerde Trabzonlu görüyorum. Gine’ye tatile gidiyorum görüyorum. Her yerde görüyorum Dominik’e gittim Trabzonlular gördüm. Ben zaten diyorum Bize her yer Trabzon diye.

Ünal hocaya saygı duruyorum, başarılı olmasını istiyorum

Ünal hoca ile sportif direktör olarak çalıştım. Ben saygı duyuyorum Ünal hocaya. Ben ona Trabzonspor’un efsane futbolcusu olarak saygı duyuyorum. Çünkü bizim takımın başına geldi. Bizim takıma birisi gelirse ona destek olmak isteriz. Başarılı olmasını istiyorum.

İlk geldiğimde Reis vardı

Şimdi burada görev alırsam ailemle Trabzon’da yaşayacağım. İlk geldiğimde Reis (Recep Tayyip Erdoğan) vardı. Yani her şeyi Reis tarafından kazandım. Ben oyumu Reis’e verdim. Geldiğimden bu yana ben Türkiye’de çok fark gördüm. Daha da iyi olacaktır. Ben oyumu ona verdiğim için çok mutlu oldum.