Trabzonspor'un efsane futbolcuları yeni sezonda gidilen yapılanmayı ve kadroyu, şampiyonluk oranlarını yorumladı. İlkhaber gazetesinde yayınlanan haberde, efsaneler kadronun zamana ihtiyacı olduğu konusunda birleşti. İşte o yorumlar:

Necmi Perekli: Uyum sorunu çözülürse

"Oynadığı iki maça bakıldığında Trabzonspor'un bir uyum sorunu yaşadığı muhakkak. Yeniden yapılanan ve kadrosuna birçok futbolcu transfer eden Trabzonspor'un bir uyum sorunu yaşaması da doğaldır. Belli bir zaman dilimi içerisinde bu uyum da mutlaka sağlanacaktır. Burada esas olan bu zaman diliminin en kısa sürede kendini tamamlamasıdır. Oynanan iki maça baktığımızda iki değişik Trabzonspor görmekteyiz. Bunun nedeni farklı dinler ve dillerde olan futbolcuların yeni bir takımda buluşmasıdır. Transferin devamlı gündemde olduğu bir futbol kulübünde uyumun da, huzurun da, verimin de ve başarının da istenilen ve özlenilen düzeyde olması zordur. Trabzonspor derhal transfer çalışmalarını gündeminden düşürüp kulüp ve takım içerisinde bir huzur ve uyum yakalamalıdır. Teknik olarak baktığımızda Trabzonspor özellikle orta sahada sıkıntılar yaşamakta. Takımı sürükleyecek, oyuna tempo ve hız kazandırabilecek bir oyuncu eksikliği yaşanıyor. Artık Trabzonspor'un kendine ait bir sisteminin olması gerekir. Alınan oyuncularla ilgili değerlendirme yapmak için erken. Trabzonsporlu futbolcularda şampiyonluğa ve üst sıralara oynayacak bir kapasite görmüyorum. Ama uyum sorununu çözerse, üst sıralara oynayacak bir takım olgu-su oluşabilir. Bu da zaman gerektirir.

Ali Kemal Denizci: Mücadeleci bir takım olur 

"Ruhsuz isteksiz futbolcuların satışı çok önemliydi. Hizip, fitne, fesat ve takımın dengesini bozan tiplerin gönderilmesinde başarılı oldular. Ama bence bu kadar transfere gerek yoktu. Planlamada bir eksiklik var bana göre. İskelet olmadan bu kadar oyuncu alınması tehlikeli... İskelet olmadan hedef koymak yanlış bir politika... Alınan futbolcular belki istekli, arzulu futbol oynuyorlar, yine de yetenekleri eksik. Şunu da vurgulamam gerekir ki; Trabzonspor mücadeleci bir takım olur. Ersun Hoca'nın en büyük özelliği bu. Geçen sezonlara oranla daha iyi olacağını düşünüyorum. Ersun Yanal, Türkiye'de ilk 5'in içine giren bir teknik direktör. Bu konuda Trabzonspor yanlış yapmadı.


Hamdi Aslan:Kısa sürede olmaz 

"Yeni transferlerin bireysellikten daha çok takım oyunundaki katkılarını gözlemledim. Trabzonspor oyun şablonunu istediği gibi oturtamadı. Yapılan transferlere şu oyuncu doğru, şu oyuncu yanlış demek için erken. Takım yapısı ile değerlendirmek isterim. Çok kolay değil takım olmak, bu kadar transferden sonra. Geçen sezondan sonra 9 yeni oyuncu var ilk 11'de. Bu sezon şampiyonluk düşüncesi bana inandırıcı gelmez. 3 yılın planını yapmak, bu yılın en önemli söylemidir. Seneye bu yapılanma daha da güçlendirilmeli. Trabzonspor çok oyuncu almış olabilir ama tribünü memnun edecek bir oyun yapısı oluşturmalı. Bu da kısa sürede olmaz. Taraftar ümitsiz olabilir ama olumlu düşünmeliyiz. Çok kolay değil. İlk iki maçta gözlemlediğimiz gibi bu sezonun genelinde inişli-çıkışlı bir grafik olabilir. Sabırlı olunmalı.

(İlkhaber)