Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün ikinci yarı hazırlıklarını  sürdürdüğü Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılışı ile büyük bir mali yükten  kurtulduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"O konuyla alakalı söyleyeceğim tek şey, Trabzonspor tarihin en  sıkıntılı sözleşmesinden kurtuldu. Bu lütfen yanlış anlaşılmasın. Kişiye yönelik,  oyuncuya yönelik bir eleştiri yok. Trabzonspor tarihinin hatta Türk futbol  tarihinin, dünya futbolunda da eşine rastlanabilir mi onu da bilemiyorum ama  Trabzonspor, Türk futbol tarihinin en sıkıntılı sözleşmesinden kurtuldu diyerek  özetleyebilirim. Tekrar tekrar söylüyorum, bunun kişiye yönelik bir eleştiri  olarak değerlendirmeden, sözleşme açısından değerlendirilmesi doğru bir bakış  açısı olacaktır."

Ağaoğlu, Trabzonspor'un FIFA'dan transfer yasağı aldığının  hatırlatılması üzerine, "Vardı. Sosa ve Kucka'nın bonservis ücretleri nedeniyle  Milan Kulübüne 1,4 milyon avroluk bir ödemeden kaynaklanan bir yasak diyelim.  Ödemeyi cuma günü gerçekleştirdik ve pazartesi günü bu konuyla alakalı olarak  FIFA ile bir görüşmemiz olacak. Bunun ihtar olarak değerlendirilmesi gerektiği  yönünde bir itirazımız var. İnşallah o itirazımız kabul olur ama dediğim gibi o  kadar çok sıkıntı var ki... Bu sadece Milan'la sıkıntı değil. Bir bakıyorsunuz ki  Trabzonspor'da 4 sene önce oynamış bir oyuncunun dosyası geliyor, ondan sonra bir  başkasının geliyor, bu şekilde 18 tane dosya var. Bunları teker teker aşıyoruz.  Dolayısıyla sıkıntılar bize yabancı değil, geldiğimizden beri bu tür sıkıntılarla  uğraşıyoruz. Onun için antrenmanlıyız. Nereden ne gelirse gelsin bir ölçüde  savuşturma yeteneğine sahibiz. Öyle tahmin ediyorum ki pazartesi günü bu problemi  aşacağız." şeklinde konuştu.

Onur Kıvrak'ın durumu
Trabzonspor Başkanı, kadro dışı bırakılan Onur Kıvrak'ın durumu  hakkında, "Kendisiyle ilgili verilmiş olan bir yönetim kurulu kararı var. Aşağı  yukarı 1,5 ay önce alınmış bir karar bulunuyor. Bu neden dönüp dönüp soruluyor, onu da anlayamıyorum. Niye soruluyor ki? Verilmiş ve uygulanan bir karar var o  kadar." açıklamasını yaptı.