61SAAT SPOR SERVİSİ - Çağrı Aktaş

Trabzonspor U17 takımında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç kaleci Adem Ağaoğlu 61saat'ten Çağrı Aktaş'a açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü altyapısından çıkardığı cevherlerle dikkat çekmeye devam ediyor. Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Murat Cem Akpınar, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir Parmak gibi isimleri Türk futboluna kazandıran Bordo Mavililer de üretim mekanizması çalışmaya devam ediyor. Kaleci olarak Uğurcan Çakır'ı çıkaran ve A Milli takıma kadar taşıyan Bordo Mavililerde U17 takımında forma giyen Adem Ağaoğlu dikkatlerden kaçmadı. Fiziği ve hayat hikayesi ile öne çıkan 17 yaşındaki kaleci ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Futbol hayatına Rusya’da başladığını biliyoruz kaleciliği seçmenin özel bir nedeni var mı?

-    Aslında futbol hayatıma stoper olarak başladım fakat bir idmanda kalecilerimiz gelmeyince beni kaleye geçirdiler ve o günden sonra futbol hayatıma kaleci olarak devam ediyorum. 

Trabzonspor’a transfer sürecinden bahseder misin?

-    Futbola başladığım Lokomotif Moskova formasını yaklaşık 4-5 yıl giydikten sonra babam beni taraftarı olduğu Trabzonspor’a getirmek istedi ve buraya geldik.Trabzon’a geldiğimde 12 yaşındaydım ve hiç Türkçe bilmiyordum.Sadi Tekelioğlu döneminde Trabzonspor’un seçmeleri için çıktığım ilk idmanda bunu başardım.Sadi Tekelioğlu babamla konuştu ve lisans işlemlerimi tamamladık.Böylece Trabzonspor formasını giymeye başladım.

Trabzonspor senin için ne ifade ediyor?

-    Trabzonspor ile ilk idmana çıktığımda çok heyecanlanmıştım çünkü babamın taraftarı olduğu takımda forma giymek benim ve babamın hayaliydi. Bunu gerçeğe dönüştürdüğüm için çok gururluyum.

Önünde  Uğurcan Çakır,Muzaffer Cem ve Arda Akbulut gibi çok yetenekli kaleciler var.Senin gelecek planlaman yöndedir?

-    Söylediğiniz gibi önümde Arda Akbulut,Muzaffer Cem ve Uğurcan Çakır gibi çok yetenekli ağabeylerim var ama ben kendimi çok çalışarak kanıtlayabilirim ve kanıtlayacağıma inanıyorum.

Altyapıda dikkat çeken bir kalecisin senin idolün kimdir?

-    İdol olarak İgor Akinfeev’i söyleyebilirim. İgor Akinfeev’i çok yakından takip ediyorum hatta tuttuğu toptan, takım arkadaşlarıyla konuşmasına kadar iyi tanıyorum diyebilirim. O gerçekten çok iyi bir kaptan ve çok büyük bir insan.

Önünde vermen gereken çok önemli bir karar var.Teklif gelmesi durumda Türkiye A  Milli takımını mı yoksa Rusya Milli  takımını mı seçeceksin?

-    Milli takım davetiyesi gelirse tabiki Ay Yıldızlı formayı giymek isterim ki şuan Türkiye Futsal Milli takımına davet ediliyorum ve orada forma giyiyorum.Bu konuda çok gururluyum çünkü sonuçta babam Türk ve ben Trabzonspor’un futbolcusuyum.A Milli takımda oynamak benim için gururdur." ifadelerini kullandı.

BÖYLE DEVAM EDERSE A TAKIM YAKIN

Trabzonspor altyapısının en dikkat çeken isimlerinin başında gelen Adem Ağaoğlu’nun gelişimi ve performansı bordo mavili yönetimi de sevindiriyor. Adem Ağaoğlu çalışmalarına ve gelişimine aynı hızla devam ederse Trabzonspor  A takımına yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Trabzonspor U17 takımında bu sezon 25 maça çıkan Adem Ağaoğlu gösterdiği performansla Trabzonspor’un idmanlarında da yer almıştı.