61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor'da yarın başlayacak ve Pazar günü yeni başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği Olağan Genel Kurul öncesinde flaş bir gelişme daha yaşandı. Bordo-Mavililerde mevcut İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından kongreyle ilgili oy verecek üyelerin isimlerinin yayınlandığı ilk Hazirun Listesinde 9 bin 997 kişinin oy kullanabileceği belirtilmişti.
Ancak bu listenin yayınlanmasının ardından ikinci bir liste yayınlanmış ve bu listede sayı 11 bin 251 kişiye çıkarılmıştı. Konuyla ilgili Trabzonspor Denetleme Kurulu 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme başvuruyu değerlendirerek ikinci listenin tüzüğe aykırı olduğunu ve bu noktada yayınlanan ilk listede ki kişilerin oy kullanabileceğini belirtti. Mahkemenin bu kararına göre Trabzonspor'un Genel Kurulunda 9 bin 997 kişi oy kullanacak.

Ancak bugün oy kullanması mahkeme tarafından tüzüğe aykırı bulunan Coşkun Çakıroğlu isimli üyenin karara itiraz ettiği öğrenildi. İhtiyati tedbir kararı alınmasına 1200 delege içinde yer alan Çakıroğlu bu sabah karar itiraz etti. İstanbul’dan özel iki avukatı ile birlikte Trabzon’a gelen Çakıroğlu itiraz dilekçesinde dernekler yasasına ve medeni yasaya göre hak ettiği üyeliği geçersiz sayılmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

2 avukatı ile birlikte sabah saatlerinde Trabzon adliyesine giden Çakıroğlu itirazı kararı veren aynı mahkemenin görüşecek olmasının haklı talebine gölge düşüremeyeceğini belirtti.

Çakıroğlu’nun avukatları itirazlarının ret edilmesi halinde temyiz haklarını kullanacaklarını belirtti.

Ancak Çakıroğlu'nun itirazında gerekçe gösterdiği Dernekler Masası Trazonspor'un yayınladığı ikinci listeyi geçerli görmemişti.