61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor'a dönüşünün ardından dün akşam Konyaspor maçında 2 gol birden atarak bordo-mavililere 3 puan getiren Burak Yılmaz'a yorumculardan övgü dolu sözler geldi. Spor Yorumcusu Ali Ece, "Kimse Burak’ın Şenol Güneş ile başladıktan sonra golcülük özelliğine kimse laf etmiyor. Beşiktaş’a mı Trabzonspor’a mı dönsün tartışmasında, .Trabzonspor taraftarı için onun yeri bambaşka...  Galatasaray’a gitti ama buna rağmen hiç bir zaman yeri dolmadı.

Beşiktaş taraftarlarının bir kısmı başka gerekçelerle istenmiyordu. En verimli olacağı yere geldiğini söyleyebiliriz. Direkt gol vuruşu kalitesini gösterdi. Çok iyi bir kafa vuruşu.. İki kişinin arasından yükseldi vurdu. Kaleci pozisyon hatası yapmadı. İki stoperin arasından vurması ustaca pozisyon aldı. Genel olarak akan oyunda sırtı dönük olsun, çizgiye açılıp arkadaşlarına alan açma olsun diğer santraforculuk işlerini iyi yapıyor.

Santraforculuk sadece gol atmak değildir. Her şeyden evvel Trabzonspor’un gecen sezonun ikinci yarısında ki yükselişi puan olarak tam yansımamıştı. Bu tip golcünün eksikliğinden. Net golcü eksikliği vardı. Alın işte Burak Yılmaz.net... Ama Trabzon’da.. Galatasaray’ ada dönse belki olabilirdi. Almıştı Gomis’i birinci santrafor rolünde. 2. Santrafor rolünde olmazdı" ifadelerini kullandı. 
 
LİDER VASIFLI GÖRDÜM...
Olcay Çakır ise,  "Krallığından yana en ufak bir şüphemiz yok. Herkes Burak Yılmaz’ı merak ediyordu. Ne yapabileceğini merak ediyorduk. Yaşı itibariyye. Gitmesi gelmesi itibariyle... Ben çok güçlü gördüm. Çok lider vasıflı gördüm. Takımına kaptınlık yaptı, oyun içinde arkadaşlarını yönetti. 2 gol atması çok önemli. Ben gelirken Burak Yılmaz 15 gol altına düşmez demiştim. 15’i revize ediyorum. 20 olarak düzeltiyorum. Maliyet hesabı yaptım. Bugün Burak Yılmaz ona harcanan paranın önemli bir bölümünü net olarak karşıladı. Galibiyeti Burak Yılmaz’a yazabiliyoruz. Takım hakikaten kötüydü. Esteban, Kucka’nın kurtarmış gibi göstermiş gibi pozisyon öncesinde Esteban’ın çok önemli kurtarışı var. Bugün Esteban kritik hamle yapmış oldu, Burak 2 tane kritik gol attı. 50. Yıl sloganı ile sezona giren Trabzonspor’da önemli bir sırt vardı. Tribünler doluydu onlar baskı oluşturdu. Bazı oyuncular soru işaretleriyle başladı. Kucka, Okay ikilisi bal yapmayan arı gibi mi bir takım sorunlar üretti. Hoca da oyuna müdahale noktasında bence verimsiz müdahaleler yaptı. Burak Yılmaz ama krallığını konuşturdu" diye konuştu. 

TRABZON IŞIK VERDİ...
Turgay Demir'de, "Trabzon’da yakaladığı havayı Beşiktaş’ta bulamazdı. Tribünler arası bozuk. Onu toparlayamazsınız. O sinerji düzelmezdi. Buna karşılık Trabzon’da daha önce oynayıp çuvalla gol atmışsın. Sahaya yansımayan şampiyonluk yaşamışsın. Oraya dönmek bence hani birileri demiş ya, “Biri demiş öldü, şimdi söyleyin Kral geri döndü” tam öyle oldu. 2 milyonun daha fazlasını kazandırdı. Deplasmanlarda, derbilerde o maçlara karşı deplasmanlarda...
Galatasaray ile olmazdı bitmiş bir ilişki gibi... Trabzon maçı bana bugün keyif verdi. Mücadele vardı, iyi futbol kötü futbol başka bir şey... Hüseyin Göçek kötü hakem... Ama bu Trabzon’un bugün ki, Konya’nın mücadelesine gölge düşürmemesi lazım. Bence kart üst üste verse de Trabzon kazanırdı. Daha da iyi olacaklar, kazandıkça özgüven gelecek. Özgüven ile daha başka oynarsınız. Ceza sahasında önünüze duran topa mandaya vurur gibi vurursunuz. Sert vurursun, sakınarak vurmazsın... Trabzon’da bu sezon için ışık gördüm. İyi başladılar, Burak’ta iyi başladı. Hayırlı olsun. Tribünlerde dolu..." ifadelerini kullandı.