Trabzonspor, milli maç arasına Süper Lig'de 4. sırada girdi. Karadeniz ekibi, daha iyi sonuçlar alıp 3. sıraya yükselmek istiyor. Özellikle sezonun ikinci yarısında yaşanan sakatlıklar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan bordo-mavili takıma milli ara ilaç gibi gelecek. Fırtına'da sezonun ikinci yarısının ilk haftasında sakatlanan sağ bek Pereira'nın milli arada takımla çalışmalara başlayacağı ve ardından Antalyaspor maçında ilk 11 olmasa da kadroya girme ihtimalinin bulunduğu belirtildi. 4 haftadır sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Abdülkadir Ömür'ün de tedavisinin tamamlandığı ve takıma dönmesine engel bir durumun bulunmadığı ifade edildi. Erzurumspor karşılaşmasında cezası nedeniyle oynamasa da belinde ağrıları bulunan Yusuf Yazıcı'nın da tamamen iyileştiği vurgulandı. Üç oyuncunun dönüşü ile takımda alternatif futbolcu şansı artacak Ünal Karaman'ın milli arada kadrosunu yeniden şekillendireceği de öğrenildi.

MORALLİ GİRMEK ÇOK ÖNEMLİYDİ
Stoper Hüseyin Türkmen, Erzurumspor maçında çok başarılı işlere imza atmıştı. 21 yaşındaki savunmacı, "Milli araya moralli girdik. Bu bizim için önemliydi. Kalan haftalarda çok daha başarılı işlere imza atacak ve Avrupa hedefine kesinlikle ulaşacağız" diye konuştu.

ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Bordo-mavili kulüp, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Resmi sitedeki mesajda, "Bu toprakları bize vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadesi kullanıldı.

BEKLENEN TAKIM GERİ DÖNÜYOR
Onazi'nin sakatlığının ciddiyeti nedeniyle dönüşü üzerinden bir plan yapmak elbette mümkün değil. Haliyle onun da dahil olduğu ve ideal hale gelmiş Trabzon kadrosu bu ligde inanılmaz iyi işler yapıyordu. 'O sene bu sene' sözlerini taraflı tarafsız herkese söyleten de bu kadro, kenar yönetim ve oynanan pozitif futboldu. Şimdi taşlar Onazi hariç yerli yerine yerleşiyor... Milli arada Pereira, Abdülkadir, Yusuf'un kadroya katılımı ve Olcay'ın pozitif enerjisi geri gelecek. Bu da düz mantıkla şuna eşit; o takım geri geliyor! Sezon sonu yine bir hoş sadâ bırakılacaktır lige, öngörüm budur! Mini yorum Olcay Çakır

RAKAMLARIN DİLİ
3 Erzurumspor deplasmanında 1- 0 kazanan Trabzonspor'un genç file bekçisi Uğurcan Çakır, 3 maç sonra kalesini gole kapatmayı başardı. Uğurcan harika oynadı.
7 Mavi-beyazlı takım karşısında 7 kurtarışa imza atan 22 yaşındaki Uğurcan Çakır, Ünal Karaman ve teknik heyet tarafından özel olarak tebrik edildi. 4 A Milli Takım'a davet edilen ve Spor Toto Süper Lig'de 12 maça çıkan Uğurcan, 4 karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

.