61SAAT LOZAN - TAYFUN ÇÖPCÜ

Trabzonspor, UEFA'nin TFF'ye yaptırım yapmadığı konusunda CAS'a açtığı davanın sonucunu takip etmek için İsviçre'nin Lozan şehrine gitti.

Özel uçakla Lozan'a giden bordo mavililerde başkan Muharrem Usta, yöneticilerden Önder Bülbüloğlu, Emre Aksoy, Gençağa Meriç, Gökhan Saral, Okan Alemdaroğlu, Nevzat Aydın ve Coşkun Bülbül davaya katılmak için hazır bulundu.

Özel jet ile TSİ ile 7:00'da Lozan'a giden bordo mavililer 2 saat 45 dakika uçuş süresi boyunca Trabzonspor hakkında mini zirvelerde bulundu.

CAS davasına hakim olan yöneticiler Trabzonspor lehine karar alınmasını beklerken uçakta neşeli anlar yaşandı.



Transferden sorumlu başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, uçuş boyunca uyurken, "CAS davasını yerinde dinç kafayla' dinlemek istediği öğrenildi.

Trabzonspor'da Akyazı Stadı'ndan sorumlu yönetici Gökhan Saral yolculuk boyunca ekibi güldüren isim olurken Akyazı Stadi hakkında yöneticilerle kısa bilgi alışverişlerinde bulundu.

2 saat 45 saatlik uçuş  boyunca yöneticilerden Önder Bülbüloğlu, Meric Gencağa, Coşkun ve Emre Aksoy tavla turnuvası düzenledi. Tavlada galip Bülbüloğlu ve Meriç oldu.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta yolculuk boyunca jetin camından bakarak birşeyler düşünürken Saral'in espirilerine kahkaha atarak tepki verdi.

Öte yandan uçakta yolculuk boyunca bunlar yaşanırken başkan Usta'dan ve Bülbüloğlu'ndan önemli açıklamalar geldi.



BAŞKAN USTA, "YÜZDE 5 ORAN..."

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, CAS davası ilgili, "Mutlaka beklentimiz var. Bütün belgeler ortada. Trabzonspor avukatlarımız buradaki avukatlarla savunmayı hazırladı. Sağlam bir savunmamiz var. Ancak bilindiği gibi sportif davalarda neye karar verileceği belli olmuyor. Yüzde 5 oran veriyorum , ama olumlu mu olumsuz taraf mı? Onu söylemek istemiyorum" dedi.

Bülbüloğlu, "davadan vazgeçersek biteriz"

Trabzonspor UEFA'dan sorumlu yöneticisi Önder Bülbüloğlu CAS davası ile ilgili 61saat.com'a açıklamalarda bulundu. Bülbüloğlu, "Şike konusunda mücadeleyi bırakırsak Trabzonspor'da var olma amacımız bırakmış oluruz. Burada net kararlar verilecek. Buna göre hakkımızı farkli ortamlarda aramaya devam edeceğiz. FIFA gibi son aşamaya geleceğiz. Bekletinimiz olumlu yonde gidiyor.

​ Fenerbahçe'de bugün davaya katılıyor. O taraf biz kumpasa maruz kaldık diye geliyor. UEFA'ya daha önce niye gittim. Mali fair play çerçevesinde gittim. UEFA gelirlerinde el koyulmuştu. Bende seçilince UEFA işini nasıl çözerim diye hukuk niye geldin dediler tanışmaya geldim dedim. Avukatla direk olarak görüşüyoruz. Buradaki avukatlar şaşırdı. Savunmayı birlikte hazırladık ama iyi bir savunma hazırladık. Başkan Muharrem Usta ile birlikte gittik. UEFA mali fair play konusunda bize çok yol gösterdi. CAS kararıyla ile ilgili ise bu konuda artık bize yol göstermesi gerekiyor" dedi.