Trabzonspor’da gösterdiği performansla A Milli Takım’a kadar yükselen Trabzonspor’un başarılı kalecisi, Türk futbolunun parlayan yıldızı Uğurcan Çakır 61saat.com’a açıklamalarda bulundu. 

Hasan Tüncel’in sorularını yanıtlayan Uğurcan Çakır takımdan ayrılan kaptan Onur Kıvrak’tan çok şey öğrendiğini kendisi ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade ederken Şenol Güneş ile çalışmanın hayali olduğunu ifade etti.  

Küçükken kaleyi hiç geçmek istemidiğin söylenir. Hatta sağ bek olarak başlamışsın. Şimdi ise büyük bir takımın kalesini koruyorsun. Kaleciliğe başlama hikayen nasıl oldu.?

"SAĞ BEK VE FORVET OYNUYORDUM"

Uğurcan Çakır: Futbolla tanışmam 5-6 yaşlarında başladı, babam amcam Trabzonspor futbol okullarında çalışıyordu. İstanbul futbol okullarında görev yaptı Ben de stoper sağ bek ve forvet oynuyordum. 1 sene forvet oynadım, lisansım forvet olarak çıktı. Daha sonra okul takımında kaleye geçtim. Eldivenleri seviyordum, babam inşaat teknikeriydi öyle başladı. 

Sporcu aileden geliyorsun, telkinler alıyor musun? 

Uğurcan Çakır: Ailem özellikle babam Trabzon’da amatörde oynamış futbolcuydu zaten amcam da amatörde kalecilik yapıyordu. Ailemde futbolcular vardı, babam çok uğraştı peşimden buraya gelmemde büyük emekleri vardı. Ama zorlama bir şey yoktu ben futbolcu olmak istiyordum, olmaya çalışıyoruz. 

Onur Kıvrak’ın ayrılışı ile düşüncülerin nelerdir? 

"ONUR AĞABEYDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

Onur ağabey ile 5 senedir çalışıyordum bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Onu izleyerek, onun hareketlerini yapmaya çalışıyorum. Ondan çok şey öğrendim. Allah razı olsun ondan. Hiçbir zaman bana desteğini esirgemedi. Buralara gelmemde onun da payı vardır. Her zaman beni uyardı, arada konuşuyoruz. Milli takıma gidince hayırlı olsun gibi görüşmelerimiz oluyor.  

Gençlere önem veren ve forma şansı veren teknik direktör Ünal Karaman hakkında düşüncelerin nelerdir? 

"ÜNAL HOCANIN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIYSAM MUTLUYUMDUR"

Uğurcan Çakır: Ünal hoca buraya geldiğinde kampta tanışmıştık bana yaklaşımı çok iyiydi, güvendiğini hissediyordum. Zaten hazırlık maçlarında forma şansı verdi. Bende güvenini boşa çıkarmamaya çalıştım, gayret gösterdim 2. kaleci olsam bile kendimi hazır tutmaya çalıştım bana bir gün formayı verebileceğini hissediyordum öyle de oldu. Onun yüzünü kara çıkarmadıysam mutlu olmuşumdur. 

22 yaşında Fenerbahçe maçı ile kaleyi devraldın ilk maçın Fenerbahçe maçıydı ve skor belirlemede büyük rol oynadın, düşüncelerin nelerdir?  

"FENERBAHÇE MAÇINDA GURUR DUYDUM"

Uğurcan Çakır: Çok büyük takıma karşıma oynadım. İlk 11’imdi Fenerbahçe'ye karşı. 8 yıldır da yenemiyorduk. Stres vardı biraz üzerimizde ama çok zorlandık belki son dakikada çıkardığım top olmasa berabere bitecekti farka gidebilecek bir maçtı. Çok mutlu oldum gurur duydum. Bana inanların yüzünü kara çıkarmadığım için gururluyum. 

Galatasaray maçında sakatlığın nedeniyle forma giyemedin yerine genç kaleci Arda geçti, kendisine telkinlerde bulundun mu ve onunla ilgili neler düşünüyorsun? 

Uğurcan Çakır: Arda’ya maçtan önce “kendine inanman lazım” şeklinde söylemim oldu. Çok yetenekli, ona inanıyorum. Çok çalışması lazım, ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Onur ağabeyden gördüklerimi Hakan Arıkan ağabeyden gördüklerimi ona aktarmaya çalışıyorum. Sadece ona abilik yapıyorum böyle böyle yap diyorum.  

Milli takımın başında bir Trabzonlu, Şenol Güneş var. Trabzonspor’da şampiyonluk yaşadı sende onun gibi olmak istiyor musun? 

"ŞENOL GÜNEŞ İLE ÇALIŞMAK HAYALİMDİ"

Uğurcan Çakır: Şenol Güneş Trabzonspor efsanelerinden, bir de kaleci olması ayrı özel. Kendisiyle çok çalışmak isterdim, hep hayalimdi her insan her Trabzonsporlu benim gibi düşünüyordur. Onunla çalışma fırsatı bulduğum için mutlu ve gururluyum çok mutlu oldum.  Ondan öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum.  Milli takımda bizlere yardımcı olmaya çalıştı. Trabzonluları ayrı seviyor. Yusuf ve benimle özel ilgilendi.  

22 Eylül 2017, skor 3-1 iken oyuna giriyorsun. Talihsiz 2 penaltı ve 3 golle maçı 4-3 kaybettiniz. O an neler hissettin. 

"ALANYA MAÇINDA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Uğurcan Çakır: O an çok bir şey hissetmedim diyeceğim ama gerçekten çok üzüldüm. Bir fırsat gelmişti bunu çok iyi kullanmak istiyordum. Şanssız şekilde 2 penaltı bir de kafa golü yedim. Benim adıma şanssız bir gündü hiçbir zaman kendimden vazgeçmeyip çalışmalarıma devam ettim. O maçta yaşananlar Psikolojimi sarsmadı o gün o günde kaldı öbür gün geçti. 

Senin de yaşadığın üzere genç oyuncular hep kriz ortamının ardından şans buluyor. Trabzonspor’da forma şansı bulmak için illa bir kriz ortamının mı yaşanması gerekiyor? 

"YETENEKLERİMİZLE ORADAYIZ"

Uğurcan Çakır: Bence kriz olması gerekmiyor ama herkesin nasibi, bana böyle geldi. Yusuf'a o zaman Mehmet Ekici’den geldi Abdüş Göztepe maçından sonra iyi performans sergiledi ve oldu. Fırsat demeyeyim nasip diyeyim ben nasip olduğunu düşünüyorum. O yaştaysa o yaşta. Biz yeteneklerimiz sayesinde burada kalıyoruz yoksa Trabzonspor bizi orada tutmazdı. Bize inandıklarını gösteriyordu ve bir fırsat gelmesini bekliyorduk o fırsatta geldi iyi kullanmaya çalışıyoruz. 

Gençlere tavsiyelerin olacak mı?

Uğurcan Çakır: Gençler çok çalışsın sabretsinler. İnşallah en iyi fırsat onlara en iyi şekilde gelir. Biz hazır olduk fırsatı değerlendirdik. Geçen senede gelmişti Alanya maçında gelmişti hazırdım ama şanssızdım. İnşallah onlarında şansları nasipleri yanında olur. Fırsat ellerine geçtiğinde iyi performans sergilerler. 

Bu sezon yakaladığın kurtarış yüzdesi olarak Avrupa’nın önemli kalecilerini geride bıraktın. Ne düşünüyorsun? 

Uğurcan Çakır: Yükselişimin nedeni kendimi hazır tutmam. Burada 2. kaleciyken 3. kaleciyken kendimi her daim hazır tutmaya çalıştım. Futbolda her şey var, oluyor. Şans gelebileceğini düşünüyordum. Ona göre psikolojik, zihinsel çalışmalarımı yapıyorum. İnşallah böyle devam eder. 

Şimdiden Avrupa kulüplerinin radarına girdin. Avrupa'da hangi takımın kalesini korumak isterdin ve örnek aldığın kaleci kim? Sadi Tekelioğlu senin için Neuer gibi diyordu?

"KENDİ STİLİM OLSUN İSTİYORUM"

Uğurcan Çakır: Hangi takım diye bir durum yok. Hedeflerimden bir tanesi Trabzonspor’da iyi bir noktaya gelip Avrupa’ya gitmek. Sadi hocama selamlarımı iletiyim. Örnek aldığım demeyeyim de izlediğim kaleciler var onlardan izleyerek öğrenmeye çalışıyorum ama kendim olmaya çalışıyorum.  Benimde kendi bir stilim olsun istiyorum.  

Fransa U21 maçında müthiş performans sergileyip bir anda gündeme oturdun o maç senin için ne ifade ediyor? 

"FRANSA MAÇINDAN SONRA BAYAĞI TEBRİK ALDIM"

Uğurcan Çakır: Milli takımda oynamak çok farklı duygu. 18 –19 yaşlarında milli takımın alt yaş gruplarında oynamıştım. Fransa maçında bir şans geldi. Kupa maçlarında oynadım, iyi bir performans sergileyip oraya gittim.  Çok önemli maçtı bir sürü seyirci izliyor. A Milli takımının bir altı ümit milli takımı sonuçta.  Kendimi çok iyi hazırladım konsantre oldum. Rakibin çok önemi yoktu benim için, çok iyi performans sergilemeye çalışacaktım. İyi de performans sergiledim ondan sonra bana bakılan gözler değişmeye başladı. Hocalarım tarafından bayağı tebrik aldım, milli takımda iyi işler yapmak adamı daha çok mutlu ediyor. Trabzonspor’da öyle ama milli takım başta. 

Topu oyuna sokman degajların ve akan oyunda pasla takimin yonunu değişmen aşırı soğukkanlılık içeriyor bunu neye bağlıyorsun?

Uğurcan Çakır: Kendimi öyle yetişmeye çalışıyorum. İdmanda denedim yaptım, bir stil oluşturmaya çalıştım. Bazen hata yapıyorsun bir stil oluşturup uygulamaya çalıştım öyle gözüküyorsa ne mutlu bana. 

"FRİKİK VE ŞUT ATMAYI SEVİYORUM"

Altyapıdan beri seni takip ediyoruz. Özellikle frikiklerin ve uzaktan şutların dikkatlerden kaçmıyor. Olası bir kriz anında sorumluluk alır mısın? 

Uğurcan Çakır: Çok uçuk olur. Örnekleri var ama istemem, topa vurmayı seviyorum idmanlarda çalışıyorum. 

Bazı antrenörler kalecilerin özelliklerine bakar, Guardiola’nın isteyebileceği bir kalecisin. Eksiklerini kapamak noktasında sadece çalışmak yeterli olacak mıdır? Gelecek adına planlamaların hangi yönde? 

Uğurcan Çakır: Planlama çok önemli menajerlerim ile her daim planlama yapmaya çalışıyoruz. Planlıyoruz her şeyi, plan kariyer çok önemli en yüksek oyuncunun bile programıdır. Trabzonspor kalesini hayal ediyordum, hayallerini edince başarmaya daha çok azim ediyorsun. 

Çekindiğin bir oyuncu var mı? 

"CARDOZO, BURAK, CENK VE RODALLEGA TECRÜBE KAZANDIRDI"

Uğurcan Çakır: Çekindiğim oyuncu yok. Beğendiğim forvet vardı. Burak ağabey çok iyiydi, milli takımda Cenk ağabey iyiydi beğendim bayağı, Cardozo zamanında çalışmıştım. Bunlar benim için çok ayrı tecrübe, iyi adamlarla golcülerle çalışıyorsun iyi bir olay. Cardozo, Burak, Cenk ve Rodallega gibi isimlerle çalışıyorsun ve bu sana tecrübe kazandırıyor. 

Takımda kimlerle aran iyi kimle daha iyi anlaşıyorsun? 

Uğurcan Çakır: Takımdaki gençleri altyapıdan beri tanıyorum. Hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Eksikleri varsa gidermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince büyüklerimizden gördüğümüzü uygulamak istiyorum. Burada hiçbir zaman büyüklerimden hiçbir sıkıntı görmedim.  Zeki abi, Mustafa abi o zamanlar çalıştığım isimler. Krampon mu eksik hemen söylediler. Musa abi çok büyük emekleri vardır çok şey öğrendim şimdi genç kardeşlerime yapmaya çalışıyorum. Elim güçlüyse daha çok yardım etmeye çalışıyorum. Mesela eldiven Kaan’a Muzaffer'e Arda’ya lazımsa veriyorum vermeye çalışıyorum. 

Taraftarlar seni çok seviyor ve güveniyor hakkında ne düşünüyorsun? 

"TRABZONLULAR OLARAK 100 KAT DAHA FAZLA ÇALIŞIYORUZ"

Uğurcan Çakır: Trabzonspor taraftarları ile ilgili bir şey düşünmüyorum, çünkü bende Trabzon taraftarıyım. Tam içindeyim, onlar ne yaşıyorsa hissediyorsa ben aynısını sahanın içinde yaşıyorum. Sevinci en ucuna üzüntüyü de dibine kadar yaşıyorum. Takımımızı desteklemeye devam etsinler gençler olarak yabancılar olarak takımın iyi bir noktaya gelmesi için çalışıyoruz. Trabzonlular olarak 100 kat daha fazla çalışıyoruz. Gerçekten biz taraftarız onları mutlu etme adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz onlar inansın biz takımı hak ettiği yere getireceğiz.  

Bu sezon olarak hedefin neresi? 

"HEDEF İLK 2"

Uğurcan Çakır: Benim hedefim, ilk 2,3,4 hedefimiz. 2. olabileceğimizi düşünüyorum. 

Rabotnicki maçı ile ilk uluslararası maçına çıktın neler hissettin? 

"BURADA OLMAMAMIN SEBEBİ RABOTNİCKİ MAÇI"

Uğurcan Çakır:  O maçtan önce çok heyecanlıydım odalarda dolaşıyordum. Musa ağabeyin Sefa ağabeyin odasına girip çıkıyordum. Konsantre etmeye çalıştılar. Heyecanlanmıştım ve mutlu olmuştum. Kendi ismimi Trabzonspor’da tutmak istiyordum. Burada olmamın büyük sebebinin orada olduğuna inanıyorum. 

Trabzonspor’un sürekli göz önünde olan bir altyapısı var. Sende oradan geldin oradaki yapılanma ile ilgili ne düşünüyorsun? 

Uğurcan Çakır: Altyapıdan çok önemli oyuncular çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. 10 sene sonra belki gideceğiz. Trabzonspor bir maden bunu neden kullanmayalım ki?  1461 Trabzon var buraya genç kardeşlerimiz gidiyor ve çıkmak için mücadele ediyor. Şu an A takıma çıkan oyuncular hak ettiler nasip oldu onlara.  İnşallah en iyi şekilde değerlendirir bizden gördüklerini gelecek nesille yayarlar.  

Hızlı hızlı.. 

Kıymalı mı Peynirli mi? 

Kıymalı 

Horon mu Kolbastı mı? 

Kolbastı 

Para mı Huzur mu? 

Huzur 

Evlilik mi Bekarlık mı? 

Evlilik  

Yayla mı Deniz mi? 

Deniz 

Motosiklet mi Otomobil mi? 

Otomobil 

Apartman mı Müstakil ev mi? 

Müstakil ev

Futbol mu Basketbol mu? 

Futbol 

Barcelona mı Arsenal mi? 

Arsenal 

Tiyatro mu Sinema mı? 

Sinema 

Messi mi Ronaldo mu? 

Messi 

Et mi Sebze mi? 

Et 

Acı mı tatlı mı? 

Acı 

Instagram mı Twitter mı? 

Instagram 

Otomatik mi Manuel mi? 

Otomatik