61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan TüncelLige verilen milli arada ülkelerinin milli takım kamplarına giden Bordo Mavili oyuncular milli arayı adeta dinlenerek geçirdi. Lige verilen milli arada Bordo Mavilili oyunculardan Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Abdurrahim Dursun, Majid Hosseini, Filip Novak, Sörloth ve Yusuf Sarı milli takımlara davet edilmişti.

GÜNEŞ'TEN PARMAK'A 3 DAKİKA

Trabzonspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Uğurcan Çakır ve Abdulkadir Parmak teknik direktör Şenol Güneş tarafından Andorra ve Moldova takımlarıyla oynanacak olan maçların aday kadrosuna dahil edilmişti. 

Ancak, Milli takım teknik direktörü Güneş Uğurcan Çakır’a hiç süre vermezken Parmak ise sadece 3 dakika süre alabildi.

HÜSEYİN 90 DAKİKA OYNADI

Bordo Mavililerin 3 oyuncu gönderdiği U21 takımında ise Yusuf Sarı sakatlığı nedeniye kadrodan çıkartılırken Hüseyin Türkmen İngiltere maçında 90 dakika sahada kaldı. Türk milli takımı 2-1 öne geçtiği müsabakayı art arda yediği gollerle 2-3 kaybetti.  Bordo Mavililerin bir diğer oyuncusu Abdurrahim Dursun da süre alamadı. 

SÖRLOTH, NOVAK OYNAMADI

Trabzonspor’a müthiş bir başlangıç yaparak 3 golle herkesin beğenisini kazanan Alexander Sorloth Norveç’in Malta’yı 2-0 ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan İsveç maçlarında kadroya girmesine rağmen süre alamadı. 

Bordo Mavililerin bir diğer değişilmez oyuncuları arasında yer alan Filip Novak da Çekya’nın 2-1 yenildiği Kosova ve 3-0 kazandığı Karadağ müsabakalarında forma şansı bulamadı. 

HOSSEİNİ HONG KONG'A KARŞI

Bordo Mavililerin savunma bölgesinde forma giyen Majid Hosseini ise İran Milli Takımının Hong Kong ile oynadığı mücadelede 90 dakika sahada yer alırken mücadele 2-0 İran'ın üstünlüğü ile sona erdi.

ARDA’DAN 3’DE 1

Trabzonspor’un 3. Kalecisi konumunda bulunan genç kaleci Arda Akbulut ise U19 milli takımının oynadığı 3 maçında sadece birisinde kaleyi korudu. Türkiye’nin Letonya ile 0-0 berabere kaldığı maçta kaleyi koruyan Arda Akbulut Kıbrıs Rum Kesimi’ni 1-0 ve Avusturya’yı 2-0 mağlup eden kadroda yer almadı.