Yönetimsel olarak zor günler geçiren Trabzonspor'da Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı. Alınan karar ile ilgili İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili kulübün zor günler geçirdiğini söyleyen Hatayoğlu, "Trabzonspor'da bir kaos ortamı var. Bu kaosun geleceği günler, haftalar önceden belliydi. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'yı ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu'yu defalarca uyardık. Neler olabileceğini kendilerine ilettik. Trabzonspor'u borcun altına soktular. Yaşı geçmiş 33-34 yaşındaki futbolculara çok büyük paralar verdiler. Bu transferlerin Trabzonspor için gereksiz olduğunu söyleyip uyardık. Trabzonspor'a transfer yasağı geldi. 1 sene evvel mali tablolarla ilgili uyarı gelmişti. En ufak bir aksaklığın transfer yasağı ile cezalandırılacağını kulüp yetkilileri biliyor olmalıydı. Buna rağmen Trabzonspor 1 yıl transfer yasağı aldıysa bunda Muharrem Usta ve yönetiminin payı çok büyüktür. Yaptıkları yanlışlar artık kabahatten çok ihanet noktasına gelmiştir. Transfer yasağının etkilerini Trabzonspor 1 yıl boyunca görecek. Transfer yasağı alan kulüplerin ne hale geldiğini kamuoyu görüyor. Bundan sonra da UEFA ve FIFA kanalıyla daha ağır yaptırımlar alabileceği söz konusu. Bir yıllık yasak ile kötü durumu atlatırız ama daha da kötü günlerin gelebileceğinin artçı deprem olacak diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'un parası çarçur edildi"

Hatayoğlu, bordo-mavili kulüpte başkanlık yapmış Sadri Şener, İbrahim Hacıosmaoğlu ve Muharrem Usta dönemlerinin iyi araştırılması gerektiğini belirterek, "Muharrem Usta ve yönetiminde kongreyi Trabzonspor'un kurumlarıyla toplanarak bir karar alınıp sezon sonu yapılmasını talep etmiştik ama dinlemediler. Nisan ayının ilk haftasına kongre kararı alınmış durumda. Kararın alınması normal çünkü bu yönetim bitmiş. Yönetici olarak asilden azınlığa düştüler. Şu an yedekten aldıklarıyla birlikte çoğunluk sağladılar. Bu karar Trabzonspor için umarım hayırlı olur. Özellikle Sadri Şener'in son 1 senesi ve ondan sonrası İbrahim Hacıosmanoğlu ve bugünkü Muharrem Usta dönemi Trabzonspor'a ekonomik olarak çok büyük yanlış yaptı. Hatta bir takım şaibeler var. Trabzonspor'un parası çarçur edildi. Usulsüz kullanıldı. Yeni gelecek başkan ve yönetim kesinlikle Sadri Şener'in son 1 senesi, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta yönetimlerinin yaptıkları harcamaları didik didik edip araştırılmalı, varsa usulsüzlük yapanların yakasına yapışmalı ve yapanının yanına kar kalmamalı. Trabzonspor başkanı ve yöneticisi olmadan önceki mal varlığı ve olduktan sonraki dönemde oluşan mal varlığı artan kişilerin mallarına da temlik konulsun. Trabzonspor'a başkan ve yöneticilik yapmadan önce bin doların bile yokken şu anda milyonları nereden buluyorsun? Birileri hesap sormak zorunda, devlet yetkililerine bu anlamda çağrı yapıyorum. Trabzonspor'un dediğim dönemleri kesinlikle araştırılmalı. Trabzonspor, bu derece har vurup harman savrulup bu duruma getirilemez" diye konuştu.

"Trabzonspor'da deniz artık bitti"

Alaattin Hatayoğlu, bordo-mavili ekibin tarihindeki en kötü günleri yaşadığını aktararak, "Trabzonspor'a başkan olacak kişilerin kesinlikle siyasete biat etmeyen, siyasetin istediğini veren değil, siyasetten Trabzonspor'un menfaatini koruma noktasında alacak insanlar olmalı. Camia olarak bu gücümüz vardır. Gelen yönetim kesinlikle Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta dönemlerini araştırıp, varsa yapılan usulsüzlükleri ortaya çıkartmalı. Yoksa da biz yokmuş deriz. Ama bunlar yapılmalı. Trabzonspor camiasına, camiayı bilen birlik ve bütünlüğü sağlayabilecek, şehri bilen bir başkan adayı olmak zorunda. Trabzonspor'da deniz artık bitti. Trabzonspor, tarihinin görebileceği en büyük zararı görmüştür. Trabzonspor tarihinde en küçük düşürüldüğü noktaya gelmiştir. Transfer yasağı gelmiş daha ne olacak? Biz de transfer yasağı gelen diğer kulüpler veya Akçaabat Sebatspor gibi mi olalım? Bunu düşünmek dahi bize ağır gelir. Bir an önce Trabzonspor şehri ayağa kalmalı. Bir bütün olarak Trabzonspor'u biz yaptık diyen ağabeyler ortaya çıkıp ellerini taşın altına koysunlar. İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta model başkanları Trabzonspor'a kesinlikle destek vermesinler. Küstürülüp köşelerine çekilen bir kısım başkan ve yöneticiler ortaya çıkartılıp bir bütünlük sağlanacak yapıyla beraber ayağa kaldırılmalıdır" açıklamasını yaptı.

"Kimse kimseyi kandırmasın, hesap sorulsun"

Sosa, Kucka, Olcay Şahan, Bongonda transferlerini gereksiz olarak nitelendiren Hatayoğlu, şöyle konuştu:

"Trabzonspor, bundan sonra fahiş fiyatlarla Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta'nın yaptığı transferleri yapmamak zorunda. Sonraki süreçte Trabzonspor, kendi değerleriyle birleşecek futbolcuları kadroya katmak zorunda. Sosa, Kucka, Olcay Şahan, Bongonda gibi bir sürü saçma sapan transferler var. Sanki emekliliğini yaşıyorlar. Kimse kimseyi kandırmasın ve hesaplar sorulsun."