İŞTE DERELİ'NİN O YAZISI
Bordo-mavili takımda ikinci sezonunu geçiren Vittek ilk golünü attı. Ligde en son 15 Ocak’ta Samsunspor ağlarını sallayan Henrique de suskunluğunu noktaladı

Trabzonspor’un Slovak forveti Robert Vittek gol orucunu Sanica Boru Elazığspor karşısında noktaladı. Bordo-mavili takıma, 2011-2012sezonunun başında Ankaragücü’nden transfer olan, ancak geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle ligde sadece bir maçta forma giyebilen Vittek, İtalya’da oynanan Şampiyonlar Ligi’ndeki Inter sınavında ise 17 dakika görev yapmıştı.
Geçen sezon gol atmayı başaramayan 30 yaşındaki deneyimli forvet, Elazığspor karşısında golle buluşarak büyük hasreti bitirdi. Robert Vittek, Süper Lig’deki son golünü 16 Nisan 2011 tarihinde Ankaragücü’nün, Bucaspor’u 5-3 yendiği maçta atmıştı.
Vittek gibi Paulo Henrique de çok uzun bir aradan sonra golle buluştu.
Teknik Direktör Şenol Güneş’in ilk 11’de sahaya sürdüğü Brezilyalı forvet maçta skoru belirleyen isim oldu.
Henrique son golünü geçen sezon 15 Ocak tarihinde oynanan Trabzonspor’un sahasında Samsunspor’u 4-0 yendiği maçta atmıştı. 2011-2012 sezonunu 2 golle kapatan sambacı, bordo-mavili forma altında ligde 3. kez gol sevinci yaşadı. Henrique attığı golden sonra Zokora ile “çifte telli” oynadı.

Kadroda operasyon
Teknik Direktör Şenol Güneş, Videoton’la berabere kaldıkları maçın kadrosunda operasyona gitti. Güneş, Macar ekibiyle oynadıkları karşılaşmanın 11’inde 7 değişiklik yaptı. Videoton maçında cezalı olduğu için görev yapamayan Tolga Zengin kaleye geri dönerken, sakatlığı bulunan Giray’ın yokluğunda Mustafa oynadı. Güneş; Soner,Alanzinho, Yasin, Henrique ve Vittek’i de 11’de sahaya sürdü. Sakatlıkları bulunanSapara ve Volkan Şen’in yanı sıra Halil Altıntop ve Olcan 11’de şans bulamadı. Colman ise sürpriz bir şekilde 18 kişilik kadroya alınmadı.

Yine vermedi
Trabzonspor takımı geçen haftanın 11’inden değişik birkaç oyuncu takviyesi ile bu maça çıktı. Orta saha ve hücumda biraz toparlandıkları görüldü. Alanzinho’nun orta sahada etkin olması dikkat çekti ve oyunu iyi yönlendirdi. Vittek biraz daha güçlenirse Trabzonforvetinde önemli işler yapar. Elazığspor savunması ise çok önemli hatalar yaptı.

Hakem Yunus Yıldırım yine bildiğimiz gibiydi. Maçta çok açık bir penaltıyı vermedi. Adem Alkaşi’nin, Mustafa Yumlu’yu ceza sahasında tutup indirmesi net bir penaltıydı, fakat devam dedi. MHK’den birileri Yunus Yıldırım’a ceza alanındaki ihlallerde daha duyarlı olması gerektiğini söylemeli. Yönettiği maçların çoğunda vermediği penaltılarla gündeme geliyor. Zokora’nın koluna çarptığı iddia edilen pozisyonda penaltı vermemesi doğruydu, çünkü top Zokora’nın göğsüne çarparak geri döndü. Yıldırım, sarı kartdeğerlendirmelerinde de önemli yorum hataları yaptı.