Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Kayserispor’u yenerek ilk deplasman galibiyetini alan Gençlerbirliği’nde futbolcular İrfan Can Kahveci ve Uğur Çiftçi, AA muhabirine, 27 Kasım Pazar günü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynayacakları Trabzonspor maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Antrenmanlarda sıkı çalıştıklarını dile getiren İrfan Can, “Milli maç arasında yorulduk ama karşılığını Kayseri’de aldık. İnşallah bu hafta sonu da kazanırız. Trabzonspor bu sezon kötü gidiyor. Onlar da Gençlerbirliği karşılaşmasına çıkış maçı olarak bakacaklardır. Biz de bu nedenle karşılaşmaya iyi hazırlanıyoruz. Trabzonspor’u da yenip yolumuza bakmak istiyoruz.” diye konuştu.

Genç oyuncu, Ümit Özat’ın teknik direktör olarak çıktığı ilk maçta kırmızı-siyahlı ekibin bu sezonki ilk deplasman galibiyetini almasına dikkati çekti.

Özat’ın göreve gelmesinin ardından daha çok taktik çalıştıklarını dile getiren İrfan Can, “Ümit hoca taktiğini bize yansıtmaya, biz de elimizden geldiğince bunu sahada yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kayserispor maçının büyük bölümünde Ümit Özat’ın uygulanmasını istediği taktikleri sahaya yansıtmayı başardıklarını belirten İrfan Can, “İlerleyen haftalarda çalıştıkça hocamızın istediklerini sahada gösterme konusunda daha da ilerleyeceğimizi ve başarılı olacağımızı düşünüyorum. İyi bir enerji yakaladık ve eminim bu da skora yansımaya devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“İYİ OYUN GOLLE SÜSLENDİ”

Takımın sol beki Uğur Çiftçi ise önceki karşılaşmalardan farklı olarak Kayserispor karşısında iyi performanslarını golle süsleyerek deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardıklarını söyledi.

Antalyaspor ve Çaykur Rizespor deplasmanlarında sergiledikleri iyi oyununun karşılığını alamadıklarına ancak Kayserispor maçından 3 puan çıkarmayı başardıklarına dikkati çeken Uğur, milli maç arasında çok çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade etti.

Çok çalışacaklarını ve her geçen gün üstüne koyarak ligi üst sıralarda bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Uğur, şunları kaydetti:

“Rakibimiz zor durumda ama sonuçta Trabzonspor. Biz de ona göre iyi hazırlanıyoruz. Kayseri’de aldığımız 3 puanın daha da önem kazanması için Trabzonspor’u da yenmek istiyoruz. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağını ve stada gelerek bizi destekleyeceklerine inanıyorum. Her şey onlarla güzel.”