Trabzonpor'un Pilot Takımı 1461 Trabzon, Turgutluspor'dan transfer ettiği 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ferhat Katipoğlu ile bugün 5 yıllık sözleşme imzaladı.  Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Cahit Erdem katıldı.
İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan  Erdem, "amacımız Trabzonspor alt yapısı ve farklı liglerde oynayan takımlardaki yetenekli futbolcu kardeşlerimizi takımımıza katarak onların gelişimlerini tamamlamaya dönük fizyolojik sosyal, duygusal ve vizyonumuza ulaştırmak. Trabzonspor'umuza iyi birer futbolcu, iyi birer birey kazandırmaktır. Bu nedenle bu futbolcumuzun 1461 Trabzon takımımıza büyük katkıları olacağına yürekten inanıyoruz. Bundan sonra kendisine inanıp, hedefini Trabzonspor olarak belirlemesi gerekir” diye konuştu. 
1461 Trabzon'a gelmekten mutluluk duyduğunu açıklayan Ferhat Katipoğlu ise, “Bu transferde emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk haberini aldığımdan günden beri burada oynamakla alakalı çok büyük bir heyecan hissettim. Burası çok büyük hedefleri olan yer. Ben de yeni başarılara katkı sağlamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. İnşallah başarılı bir sezon geçiririz" şeklinde konuştu.