Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. TFF Riva Tesisleri’nde gerçekleşen kura çekimininde Trabzonspor’un rakibi TFF 1.Lig ekiplerinden Erzurumspor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final maçları 4-5-6 Şubat ve 11-12-13 Şubat tarihlerinde, Yarı Final maçları ise 3-4-5 Mart ve 21-22-23 Nisan tarihlerinde oynanacak.

ERZURUMSPOR’U TANIYALIM

Bordo Mavililerin kupada rakibi olan Erzurumspor Türkiye Kupası’nda gösterdiği performansla öne çıkarken son 16 karşılaşmasında Beşiktaş’a 2 maçta 6 gol atmayı başardı. 

KUPADA GOLCÜ TAKIM

Erzurumspor Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. Turda Edirnespor ile karşı karşıya gelmiş ve uzatmalara giden mücadeleyi 4-3’lük skorla kazanmıştı. 
Dördüncü turda Bodrumspor’u 3-1’lik skorla geçen Erzurumspor çift maç eleminasyonlu tur olan Beşinci turda rakibi Bursaspor olmuştu. 
İlk maçta 4-2’lik skorla Bursaspor’u geçen Erzurumspor rövanş mücadelesinde 2-1 kaybetmesine rağmen tur atlamıştı. 

Son 16 karşılaşmalarında Beşiktaş’ın rakibi olan Erzurumspor Beşiktaş’ı iki maçta da 3-2 yenerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

61 NUMARALI OLTAN GOL KRALLIĞINA GİDİYOR

Mavi-beyazlı ekipte en dikkat çekici performansı ise Beşiktaş’a 2 maçta 3 gol atan ve kupada toplam 7 gole ulaşarak gol krallığında zirveye oturan 28 yaşındaki Oltan Karakullukçu oldu.

Teknik Direktör Erkan Sözeri’nin ağırlıklı olarak kupa maçlarında görev verdiği Gümüşhaneli golcü Oltan, bu sezon mavi-beyazlı forma ile çıktığı 5 Ziraat Türkiye Kupası maçında birisi penaltıdan olmak üzere toplam 7 gol kaydetti. Karakullukçu, Türkiye Kupası 3. tur maçında Edirnespor’a 2, 4. turda Bodrumspor’a 2 ve son 16 turunda Beşiktaş’a 2 maçta 3 gol attı. 

LİGDE DE FORMDALAR

TFF 1. Ligde mücadele eden BB. Erzurumspor 18 maçta topladığı 31 puanla lider Hatayspor’un 6 puan farkla ikinci sırada bulunuyor. 

27 yaş ortalamasına sahip olan Mavi Beyazlıların yaş ortalaması ile 27.9 olarak görünüyor. Kadrosunda 8 yabancı oyuncu bulunduran Erzurumspor’un kadrosunda Emrah Başsan, İbrahim Sehic, Obertan, Scuk, Rashad, İbrahim Akdağ, Pote, gibi süper lig tecrübeleri de bulunan isimler yer alıyor.

TANIDIK İSİMLER

Trabzonspor’un çeyrek finaldeki rakibi Erzurumspor’da eski Trabzonsporlu isimlerden Batuhan Artaslan ve Aykut Demir bulunuyor.