Trabzonspor zirve yolunda kritik bir mücadeleye daha çıkıyor. Bordo Mavililer kazanarak puan farkını yeniden 7'ye çıkarmak istiyor. Trabzonspor'un rakipleri Konya ve Hatay 13. haftayı galibiyetle kapatarak 1 maçı eksik Trabzonspor'a yaklaştı. 

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve öğrencilerinin hedefi Süper Lig'de galibiyet serisini 6 maça çıkarmak. Bordo-mavililer böylece 253 gün ve 24 maçlık namağlup rekorlarını da daha yukarı taşımış olacak. Avcı hafta boyunca öğrencilerine motivasyon konuşmaları yaparak onları bu maça hazırladı. Bordo Mavilielr de hafif ağrıları bulunan ve hafta boyunca takımdan ayrı çalışan Hamsik, forma giymek istiyor. Antrenman eksiği bulunan Hamsik ile ilgili kararı Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı verecek. 

KALE ERCE'YE EMANET

Gaziantep mücadelesi öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı, mecburi rotasyona gidecek. Beşiktaş derbisinde kırmızı kart gören Uğurcan Çakır ile sakatlığı devam eden Anastasios Bakasetas kesin olarak yok. Kalede Erce Kardeşler oynayacak. Yunan yıldızın yerine ise vatandaşı Manolas Siopis'in 11'de başlaması bekleniyor. Bordo-mavililer ceza ve sakatlara rağmen şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek istiyor.

TRABZONSPOR - GAZİANTEP FK MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR: Erce, Dorukhan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Trondsen, Berat, Siopis, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Nwakaeme, Cornelius

GAZİANTEP FK: Günay, Oğuz, Ertuğrul, Caulker, Djilobodji, Tosca, Recep, Doğan, Jefferson, Maxim, Muhammet

KAPTAN NWAKAEME

Uğurcan Çakır'ın yokluğunda kaptanlık sıralaması olmadığı için karar teknik direktör Abdullah Avcı'ya bırakılmıştı. Usta çalıştırıcı takımın eskilerinden olan ve aidiyetiyle her zaman takdir edilen Anthony Nwakaeme'yi bugün sahaya kaptan olarak çıkaracak.

MAÇTAN RAKAMLAR

Fırtına, Gaziantep ile oynadığı son 4 maçı kaybetmedi. 2 defa kazandı, 2 maç beraberlikle sonuçlandı. Gaziantepspor bu sezon deplasmanda sadece 1 puan alabildi. (Sivasspor deplasmanı) Yediği 16 golün, 14'ü de dış sahada geldi.

Trabzonspor bugün kazanırsa 33 puana ulaşacak. 2005-06'da 35 toplayan Fenerbahçe'den sonra 30 puan üzerine çıkan ilk takım olacak.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başında yüzde 61'lik galibiyet yüzdesiyle müthiş bir iş çıkarıyor.